Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se jednalo o současnosti i budoucnosti finančního řízení a kontroly

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 05. 2012 13:43

Sdílet článek

 

Pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje Reného Havlíka se 25. a 26. dubna uskutečnila v budově krajského úřadu konference s názvem Finanční kontrola včera, dnes a zítra. Hlavním organizátorem byl Český institut interních auditorů.

„Mezi 130 účastníky z celé České republiky byli nejen auditoři, kontroloři a ekonomové, ale také projektoví manažeři, právníci, správci evropských dotací a další zaměstnanci veřejné správy, kterým není dobré hospodaření a efektivní řízení lhostejné,“ uvedl ředitel úřadu.

Mezi přednášejícími a lektory byli zástupci Ministerstva financí, Nejvyššího kontrolního úřadu, Ministerstva pro místní rozvoj, krajů i měst. Také zástupci našeho kraje se představili ve velice dobrém světle a měli se čím pochlubit. V samostatné sekci, která byla v duchu workshopu vedena velmi otevřeně, sdílně a s širokou diskuzí, vystoupili odborníci z magistrátu Liberce, Jablonce nad Nisou a Městského úřadu Česká Lípa. Ostatním kolegům prezentovali své výsledky a zkušenosti v oblasti finanční kontroly.

„Náš krajský úřad představil dosavadní výsledky na cestě ke zvyšování efektivity řízení. Procesní management a další nástroje pro zvyšování kvality veřejných služeb se setkali s velkým zájmem posluchačů,“ řekl René Havlík.

V rámci společenské části programu konference se uskutečnil křest nové odborné publikace zaměřené na problematiku rozpočtů územně samosprávných celků.

Doprovodné akce, jako např. prohlídka historické budovy liberecké radnice, pohled na město a okolí z terasy budovy krajského úřadu, procházka centrem Liberce a další byly příjemným zpestřením. Odborná i společenská úroveň byla našimi hosty hodnocena velmi kladně

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky