Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se jednalo o zachování oddělení aloplastiky v České Lípě

  • 17. 12. 2009 10:36

Sdílet článek

 

Na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje  včera jednali Zdeněk Bursa, radní pro ekonomiku, investice, správu majetku a územní plánování,  a MUDr. Pavel Novák, radní pro zdravotnictví, se  zástupci vedení krajské pobočky VZP, Jiřím Benediktem, MUDr. Miloslavem Ferlesem a ředitelem Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s, MUDr. Petrem Chmátalem, Ph.D., o řešení stávající situace na oddělení ortopedie českolipské nemocnice.

 

Hlavním cílem jednání bylo ujasnění podmínek, které stanovila Odborná ortopedická společnost pro provádění aloplastických operací. Komisí Odborné ortopedické společnosti bylo po kontrole ortopedického oddělení zjištěno, že Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. některé ze stanovených podmínek nesplňuje.

Ředitel nemocnice, ing. Petr Chmátal, Ph. D., nesouhlasí se závěry kontroly, požaduje přezkoumání a navržení možného řešení nesplněných podmínek, které by mohly vést k omezení či úplnému zrušení oddělení aloplastiky na ortopedii v České Lípě. Dokud nemocnice kompletně nesplní všechna kritéria Odborné ortopedické společnosti, nebude možné na ortopedii zachovat stávající rozsah poskytované péče i přesto, že zástupci Libereckého kraje a VZP projevili enormní zájem o jeho zachování.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky