Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na kraji se koná myslivecká konference

12. 03. 2018

Pod záštitou krajského radního pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova Jiřího Löffelmanna se v sobotu 17. března od 9:00 hodin v sídle Libereckého kraje koná tradiční myslivecká konference (vchod „C“, multimediální sál). Každoročně ji pořádá Liberecký kraj, letos ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem v Liberci. Poprvé bude v rámci programu vyhlášena „Osobnost Libereckého kraje v myslivosti“. Vstup na konferenci je bezplatný.

„Smyslem konference je nabídnout řadu užitečných informací, odborných poznatků a praktických zkušeností. Ty pak mohou být využity při řádném mysliveckém hospodaření v honitbách na území Libereckého kraje. Přednášky jsou zaměřeny na taková témata, která si určili samotní zástupci mysliveckých sdružení,“ uvádí radní Jiří Löffelmann s tím, že ke konferenci bude jako obvykle vydán sborník.

V současné době je aktuálním tématem výskyt Afrického moru prasat ve Zlínském kraji a jeho potencionální rozšíření na další území České republiky. Přednášku s názvem „Prostorová aktivita černé zvěře a Africký mor prasat“ povede Ing. Miloš Ježek, Ph.D. Jeho slova doplní MVDr. Jiří Plášil z Krajské veterinární správy Liberec.

Další zajímavou přednáškou bude „Výživa srnčí zvěře a její význam pro mysliveckou praxi“, kterou přednese Pavel Scherer, chovatel a výzkumník srnčí zvěře, který se myslivecké konferenci zúčastní již potřetí a jehož přednášky mají vždy velký ohlas.

Na letošní myslivecké konferenci bude poprvé vyhlášena „Osobnost Libereckého kraje v myslivost“ jako ocenění za zásluhy v oblasti myslivosti.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624