Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se koná poradenský den – Jak za prací do Německa

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 06. 2011 14:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V  budově Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Zastupitelském sále (3. p.)  v Liberci se 22. června od 9 hodin  koná německo-český poradenský den pro zájemce o pracovní trh Německa. Na své si přijdou nejen ti, kdo uvažují o pracovním uplatnění v Německu, ale i zaměstnavatelé a podnikatelé s ambicemi na tento trh vstoupit.

Seminář je jedinečnou příležitostí pro řadu zájemců.

„Lidé ke mně na úřad práce přicházejí s dotazy, nad kterými často tápou: jak a jakým způsobem hledat práci v zahraničí, jaké záležitosti mají zařídit před odjezdem do cizí země a na co nezapomenout, když tam začnou pracovat, jak se vůbec o zaměstnání ucházet. Zodpovědět tyto otázky je právě podstatou akce,“ uvedla poradkyně sítě Eures při ÚP Liberec Barbora Lavická. Podle jejích slov zájem o pracovní uplatnění v Německu roste a to zejména od 1. 5. tohoto roku, kdy došlo k plnému otevření evropského trhu práce. „Největší překážkou je podle mě neznalost jazyka, což často komplikuje dorozumívání mezi uchazečem a zaměstnavatelem,“ dodává Lavická.

Německo – český poradenský den zdarma nabídne ucelené a komplexní informace o německém trhu práce; je rozdělen na dopolední veřejný seminář v budově Krajského úřadu Libereckého kraje a odpolední individuální poradenství na ÚP v Liberci. Vystoupí poradci sítě Eures, Evropské služby zaměstnanosti, z ČR i SRN a poradenská agentura pro podnikatele Enterprise Europe Network (EEN).

Ráno po 9. hodině seminář otevře česká Eures poradkyně Barbora Lavická z Úřadu práce v Liberci. Následovat budou do češtiny tlumočené přednášky Eures poradce z německé strany a to s tématem životních a pracovních podmínek v SRN a s konkrétním postupem, jak se zde ucházet o zaměstnání. Dopolední seminář zakončí zástupce EEN k podnikání a vysílání pracovníků do sousedního Německa.

Počínaje pak 13. hodinou se budou přihlášení zájemci moci poradit o svém konkrétním případu přímo s německou nebo českou Eures poradkyní v budově ÚP v Liberci. Kdo se na tyto odpolední konzultace neobjedná předem, dostane šanci se přihlásit na konkrétní hodinu ještě během dopoledního semináře.

Vstup je zdarma, zajištěno je i drobné občerstvení. Německo – český poradenský den pro Vás připravuje Eurocentrum Liberec ve spolupráci Libereckým krajem, sítí Eures a EEN.

Více info na webu Eurocentra Liberec www.euroskop.cz/eurocentrum.liberec

Kontakt:  Ing. Eva Stanková

Eurocentrum Liberec, Krajský úřad Libereckého Kraje, U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2

stankova@euroskop.cz, 485 226 494, www.euroskop.cz/eurocentrum.liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky