Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji začne výstava Jak žiji a jak budu žít žen z Domova Sluneční dvůr v Jestřebí

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 04. 2012 15:24

Sdílet článek

 

Vernisáž fotografií a kreseb klientů s názvem „Jak žiji a jak budu žít“, zahájí radní LK pro sociální věci Pavel Petráček )ČSSD)  23. dubna 2012 v 10 hodin ve vstupní hale Krajského úřadu Libereckého kraje.

V rámci projektu „Jak žiji a jak budu žít“ klientky – ženy s postižením žijící v Domově Sluneční dvůr – výtvarně či fotograficky znázorňovaly, jak vidí svůj život dnes, ve stávajícím ústavním zařízení na okraji obce, a jak si představují svůj život po přestěhování do malých domácností, které jim umožní žít kvalitní život v přirozeném prostředí.

Ceny vítězkám jednotlivých kategorií - kresby: Stanislava Berkiová, Věra Paučková a Michaela Henyková,  fotografie: Hana Hylmarová, Stanislava Domiánová a Stanislava Honsů předali 6. března  radní pro sociální věci LK  Pavel Petráček (ČSSD) a ředitel Domova Pavel Kos.

 

„Touto cestou bychom chtěli občany blíže seznámit s tím, jak klientky vidí a cítí projekt „Podpora transformace sociálních služeb“ Ministerstva práce a sociálních věcí. Do zmíněného projektu byl Domov Sluneční dvůr zařazen dne 13. února 2007 Radou Libereckého kraje. Jeho cílem je přemístit poskytování sociálních služeb do míst (obcí a měst) s běžnou zástavbou a dostupnou sítí veřejných služeb. A tím umožnit klientkám začít žít život takový, jaký je běžný pro jejich vrstevníky a stát se tak součástí společnosti,“ uvedl radní.

„Zároveň bude zachován stejný rozsah péče a poskytování sociálních služeb,“ dodal ředitel Domova Pavel Kos.

 

Program vernisáže:

 

1000 – 1015       Slavnostní zahájení, představení projektu „Jak žiji a jak budu žít“, představení řečníků (Pavel Kos, ředitel Domova Sluneční dvůr, p. o.)

1015 - 1030          Transformace pobytových sociálních služeb v Libereckém (Pavel Petráček, člen Rady Libereckého kraje pro resort sociálních věcí)

1030 – 1045        Projekt „Podpora transformace pobytových služeb“ (Ing. Daniela Lusková, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb a sociální práce Ministerstva práce a sociálních věcí)

1045 – 1100         Podpora Národního centra zařízením zapojeným do projektu transformace pobytových služeb (Lucie Pešková, koordinátorka regionálních aktivit Národního centra podpory transformace)

1100 – 1115       Transformace Domova Sluneční dvůr, zhodnocení a ukončení výstavy (Pavel Kos, ředitel Domova Sluneční dvůr)

 

Bližší informace naleznete v přiloženém  programu vernisáže nebo na našich internetových stránkách www.domovslunecnidvur.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky