Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na krajské sociální služby chybí pro letošek ještě devět milionů

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 10. 2015 15:11

Sdílet článek

Ani více než 32 milionů korun od Ministerstva práce a sociálních věcí, které pomohou organizacím v Libereckém kraji poskytujícím sociální služby, k financování jejich činnosti pro letošní rok, nepostačí k pokrytí všech jejich finančních potřeb nutných k zabezpečení chodu všech organizací. Liberecký kraj musí pro příspěvkové organizace sociálních služeb najít ještě dalších 9 milionů korun.

„Peníze od ministerstva jsou obrovskou pomocí a neumím si představit, jakým způsobem bychom všechny požadavky kryli z krajských peněz. Všechny organizace, které jsou zapojeny do Základní sítě sociálních služeb v Libereckém kraji, budou mít po rozdělení třiceti dvou milionů finanční požadavky pokryty, vyjma osmnácti krajských příspěvkových organizací. Zhruba devět milionů korun, které jim budou chybět, se budeme snažit někde najít,“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální resort.

V souvislosti s financováním sociálních služeb zároveň je důležité připomenout, že se blíží termíny pro podání žádostí na podporu služeb na rok 2016, a to jak z prostředků dotace ze státního rozpočtu, tak z prostředků Libereckého kraje.

„Žádost o finanční podporu z prostředků dotace ze státního rozpočtu, kterou Liberecký kraj obdrží na základě dotačního řízení pro kraje a hlavní město Prahu na podporu poskytování sociálních služeb pro rok 2016, musí poskytovatelé sociálních služeb předložit v termínu od 1. do 30. října 2015,“ upozorňuje Lenka Kadlecová. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky