Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na krajském úřadě se bude konat výstava Lesy a myslivost v Libereckém kraji

25. 03. 2019

Od dubna si mohou návštěvníci v budově krajského úřadu prohlédnout výstavu Lesy a myslivost v Libereckém kraji. Nad výstavou převzal záštitu člen rady kraje Jiří Löffelmann. Expozice nabídne postery o zvířatech, vzorníky dřeva různých stromů, myslivecké trofeje, stopy lesní zvěře, modely lesních ptáků či hub. Slavnostní vernisáž se koná v pondělí 1. dubna 2019 ve vestibulu krajského úřadu.

„Lesnictví a myslivost jsou důležitou součástí venkovského života a výstava je malým poděkováním za obětavou práci lesníků a myslivců. Výstava navazuje na nedávno vydanou populárně naučnou publikaci a taktéž stolní kalendář na rok 2019,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen rady kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

Výstavu připravili pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu ve spolupráci s krajským ředitelstvím s.p. Lesy ČR v Liberci a jabloneckou pobočkou Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů.

Základem výstavy jsou tištěné postery. V části lesnictví se jedná zejména o základní údaje o lesích v kraji a dokumentaci rozmanitosti zdejších lesních stanovišť. V části myslivosti se výstava zaměří na jednotlivé druhy zvěře a jejich výskyt v regionu. Výstavu doplní i expozice Konfliktní druhy zvířat, která se dotýká citlivého a subjektivního tématu škodlivosti či užitečnosti zvířat.

Výstava bude veřejnosti k dispozici do 29. dubna 2019. Slavnostní vernisáž proběhne v pondělí 1. dubna od 16 hodin.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307