Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kulturní akce rozdělí kraj 2,7 milionu – o sedm set tisíc víc

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 03. 2023 15:01
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

Turnovský rockový festival Turn-Off, festival KI-NO v Liberci, folklorní veselice Vánoce s Nisankou, cyklus Divadelní léto ve Frýdlantském výběžku, hudební přehlídka Jazz pod Kozákovem v Semilech a desítky dalších.

Tyto akce se v letošním roce uskuteční také díky podpoře Libereckého kraje, konkrétně jeho dotací z programu nazvaného 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji pro rok 2023. Ten byl vypsán koncem loňského roku, přičemž uzávěrka žádostí následovala v polovině letošního února.

„Pro letošní rok jsme navýšili částku na program Kulturní aktivity o 700 tisíc korun. Jsem ráda, že jsme díky tomu mohli uspokojit více žadatelů,“ uvedl Květa Vinklátová, náměstkyně pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

V tomto programu přijal Krajský úřad Libereckého kraje celkem 76 žádostí o dotaci, z čehož jich bylo 61 navrženo k podpoře. Z částky na program vyhrazené, jejíž výše činila 2,7 miliony korun, bylo rozděleno 2.641.002 korun. Šest žádostí kraj nepodpořil z důvodu nedostatečného počtu bodů, devět jich bylo vyřazeno kvůli nesouladu v administrativě.

Účelem podpory je spolufinancování kulturních akcí a aktivit regionálního a nadregionálního významu se zaměřením na tradiční českou hudebnost, divadelní tvořivost, taneční umění a další kulturní tvorbu. Podpora je určena především na akce s širším společenským přínosem v regionu a dopadem na rozvoj regionální kultury a zachování tradic.

Tabulka s přehledem přijatých žádostí:

 

počet žádostí

celková výše

požadovaných dotací v korunách

celková výše nákladů předložených projektů v korunách

žádosti navržené k podpoře

61

2.641.002

10.333.920

nepodpořené žádosti

6

241.450

1.114.500

žádosti vyřazené pro administrativní nesoulad

9

425.000

2.307.880

Celkem

76

3.307.452

13.756.300

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky