Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na osmi školách v kraji vznikají centra odborného vzdělávání

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 15. 05. 2018 00:00
  • Ekonomika
  • Majetek a investice
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Na téma aktuálního pokroku ve výstavbě center odborného vzdělávání na osmi středních školách Libereckého kraje jednali v pátek 11. 5. na jednom z pravidelných setkání zástupci krajského úřadu i ředitelé dotčených škol. Největší komplikací je v současné době nemožnost zahájit výstavbu v Jablonci nad Nisou a Kamenickém Šenově.

Realizace tak náročného projektu jako je výstavba osmi center odborného vzdělávání se neobejde bez komplikací. „Nejzávažnější situaci řešíme v tuto chvíli v Jablonci nad Nisou a v Kamenickém Šenově, kde se nám stále nepodařilo zahájit výstavbu center odborného vzdělávání. V Jablonci se nepřihlásil žádný zájemce do výběrového řízení na stavební část a v Kamenickém Šenově jsme nuceni přepracovat zadávací dokumentaci. Důvodem jsou vyšší ceny prací a materiálu, v původní dokumentaci se pracovalo s cenami z roku 2016,“ vysvětluje Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

U stavby COV na Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole v Turnově došlo ke dvacetidennímu zdržení stavebních prací. Stavební firma zdůvodňuje situaci přeskupením pracovníků v rámci letních stavebních prací a slibuje zjednání nápravy. Dále v rámci všech COV musí Liberecký kraj vyhlašovat dílčí výběrová řízení na dílenská zařízení, stroje nebo nábytek, což přináší spoustu práce a časového stresu. Na vybavení rámci projektů COV je připravováno celkově 54 dílčích veřejných zakázek z toho jich je 32 již zahájených.

S řediteli se sešli zástupci odborů krajského úřadu, které se na procesu podílejí, tedy odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, odboru investic a správy nemovitého majetku a odboru regionálního rozvoje a evropských projektů či ekonomického odboru. Od začátku roku se tým sešel pětkrát a setkání probíhají pravidelně přibližně jednou za pět týdnů.

Centra odborného vzdělávání se realizují na celkem osmi středních školách. Jedná se o Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro zemědělství (Střední škola hospodářská a lesnická ve Frýdlantu), Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje služeb (Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v České Lípě) a Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje technické (Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově). Centrum odborného vzdělávání pro uměleckoprůmyslové obory při Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské Kamenický Šenov a pro řemeslné obory při Střední škole řemesel a služeb Jablonec nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky