Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na projekt Dětské univerzity opět přispěje i Liberecký kraj  

14. 07. 2021

Dětská univerzita při Technické univerzitě v Liberci (TUL) bude v příštím školním roce pokračovat. Liberecký kraj podpoří její činnost již pošesté půl milionem korun. Stejnou částku odsouhlasili krajští radní i v předchozích letech. Finanční podporu musí projednat Zastupitelstvo Libereckého kraje.

„Projekt Dětské univerzity je skvělým počinem. Rozšiřuje totiž nabídku kvalitních volnočasových vzdělávacích aktivit technického a přírodovědného zaměření na území celého Libereckého kraje. V prvních ročnících Dětské univerzity byly náklady hrazeny z prostředků Evropské unie, v posledních letech je provoz možný pouze díky dotaci Libereckého kraje, která dovoluje účast zájemcům bez ohledu na jejich socioekonomický status,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Cílovou skupinou Dětské univerzity jsou žáci základních a středních škol od 9 do 18 let. Roční hodinová dotace přímé výuky na jednoho účastníka bude v rozsahu od 50 do 100 hodin dle varianty celoročních kurzů. Vybraní zájemci budou navštěvovat organizovanou výuku. Prohloubí si vzdělání v oblasti přírodních a technických věd. Využít přitom mohou vědeckotechnický potenciál, pedagogického zázemí a přístrojové vybavení TUL.

„Ve školním roce 2021/2022 se otevře vzdělávání v 8 specializacích pokrývajících oblasti vzdělávání strojírenské a aditivní technologie, robotiky a mikroelektroniky, aplikované matematiky, chemie a fyziky, mikrobiologie, biomedicíny a nanotechnologie,“ uzavřel Dan Ramzer, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy sportu a zaměstnanosti.  

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419