Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na prvním plese v Semilech vyhlásili i osobnosti města

Na prvním plese v Semilech vyhlásili i osobnosti města

[29942|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/machytka_farsky02_9c8784641d.jpg]

09. 02. 2009
[id:7489|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Poprvé v historii města se v Semilech dne 7. 2. 2009 konal 1. městský ples, jehož se zúčastnili i statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová a člen Rady LK Jaroslav Podzimek.

“Byla zde nádherná atmosféra a ukázalo se, že místní lidí se věnují aktivně tanci, protože parket byl zaplněn i při takových tancích, jako je rumba, samba nebo ča-ča a všichni tancující precizně vytáčeli správné kroky. Měli jste pocit, že jste na taneční soutěži,“ prozradila své zážitky Lidie Vajnerová.

„Program byl bohatý, vystoupil například pěvecký soubor Jizerka, a pokračoval vystoupením   s písněmi z muzikálu Pomáda a po půlnoci potěšila kulturní vložka v podobě Labutího jezera. v níž vystoupilo  pět labutí, z nichž jedna byla černá  - tedy muž,“ doplnila.

.Počínaje letošním rokem navíc uděluje vedení města Cenu města Semily, která náleží osobnostem, které vždy v uplynulém roce dosáhly mimořádných výsledků nebo zásluh.

Rubínové srdce od výtvarníka Václava Schovánka si odnesl semilský vzpěrač a kulturista Otakar Machytka a Sbor dobrovolných hasičů (SDH Semily), za něž cenu převzali Ladislav Bruckner, zástupce velitele SDH Semily I a starosta semilských dobrovolných hasičů Marek Vrtilka.

Otakar Machytka se stal v listopadu 2007 mistrem Evropy a o dva měsíce později i mistrem republiky v benchpressu, neboli zvedá činky vleže na lavici. Navíc se už několik let umísťuje na předních příčkách anket Sportovec okresu Semily a Sportovec Semil a město reprezentuje tím nejlepším způsobem.
SDH Semily, přestože jde o sbor mnoha lidí, přesvědčili radu města husarským kouskem, když loni v červnu uspořádali celorepublikový sraz parních stříkaček, s jejichž pomocí přepravili vodu na vzdálenost tří kilometrů. Tím zapsali město Semily do Guinnessovy knihy rekordů.   Kandidátů na Cenu města Semily bylo celkem 12, rada města vybrala dva, které zastupitelstvo schválilo.

"Cena se vztahuje k lidem, kteří něco dokázali v uplynulém roce. Něco výjimečného, těžko opakovatelného, a tak by to mělo být každoročně, uvedl starosta Semil Jan Farský.

„V Semilech byla založena velmi hezká tradice,“ uzavřela náměstkyně hejtmana.

(s využitím Deník)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302