Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na RegionTouru v Brně najdou návštěvníci Ještěd a potkají K. H. Máchu

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 01. 2010 17:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

I v letošním roce bude Liberecký kraj lákat návštěvníky na své území na prestižním mezinárodním veletrhu cestovního ruchu RegionTour Brno 2010 (14. – 17. 1.), kterého se zúčastní hejtman LK Stanislav Eichler a statutární náměstkyně Lidie Vajnerová.

„V pavilonu P brněnského výstaviště, na stánku číslo 107, kterému opět bude dominovat  maketa Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd, jak jej návštěvníci Krajského úřadu znají z vestibulu budovy KÚLK, se zájemci dozvědí mnoho zajímavých informací o možnostech lyžování, cykloturistiky a jiných formách trávení aktivní dovolené v Libereckém kraji,“ uvedla Lidie Vajnerová.

Návštěvníci se také mohou zúčastnit slosování soutěže „O zážitky v kraji pod Ještědem“, kterými je například vstup do aquaparku, IQparku, nebo poukázky na wellness procedury v Centu Babylon v Liberci. Pokud účastníci ankety správně odpovědí, mohou si odnést drobné dary z LK, například známé svijanské pivo, cyklistické ponožky „MTB Malevil cup“ a další drobnosti. Slosování bude probíhat třikrát denně v 11:30, 13:30 a 15:30 na stánku Libereckého kraje.

„V sobotu 16.1. 2010 v 15 hodin bude na hlavním pódiu v pavilonu P vylosován šťastný návštěvník, který obdrží dvoudenní pobyt v Lázních Libverda spojený se zapůjčením kol a sjezdem přírodní cyklostezky zvané singletrek a následnou welness péčí. Další vylosovaný obdrží pobyt pro dvě osoby v lůně Lužických hor na ranči Malevil. Podmínkou obdržení výhry je, kromě správných odpovědí i přítomnost při slosování,“ upozornila náměstkyně.

Expozice Libereckého kraje však není zaměřena pouze na sportovní zážitky. Liberecký kraj v roce 2010 slaví 200. výročí od narození slavného básníka a opěvovatele krás našeho kraje K.H. Máchy. Proto se na našem stánku budou návštěvníci setkávat s tímto básníkem a jeho družinou, zasoutěží si o jeho skutečnou podobu a získají informace o akcích, které jsou na jeho počest letos v Máchově kraji pořádány.

Protože je Liberecký kraj známý tradiční sklářskou výrobou, připravil Liberecký kraj také ukázky tohoto řemesla – výrobu skleněných figurek. Na památku si lze také vlastnoručně vyrýžovat granát z Českého ráje.

„ Při návštěvě našeho stánku budou moci zájemci o návštěvu našeho kraje  ochutnat také regionální produkty našeho regionu: Lomnické salámy, sýry z Příšovic, kozí a ovčí sýry, kozí salámy z Pěnčína, výtečné přírodní mošty z Křižan a Lažan a v neposlední řadě bylinný likér doktora Kittela,“ vypočítala Lidie Vajnerová.

K tomu zástupci turistických regionů Českolipska, Českého ráje a Turistického regionu Jizerské hory, Liberecko, Jablonecko a Frýdlantsko pomohou při plánování nejen dovolenkových zážitků v našem kraji.

Účast Libereckého kraje na veletrzích cestovního ruchu je spolufinancována Evropskou unií z fondu pro regionální rozvoj v rámci „Integrovaného projektu cestovního ruchu Libereckého kraje“ který je součástí Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky