Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na semináři Regiony znalostí a Lisabonská strategie v Bruselu se prezentoval Liberecký kraj

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7869|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

České kraje ve spolupráci s Českou styčnou kanceláří pro výzkum a vývoj v Bruselu (CZELO) zorganizovaly v úvodu dubna ve Výboru regionů seminář s názvem "Regiony znalostí a Lisabonská strategie". Za Liberecký kraj se semináře zúčastnil náměstek hejtmana Vít Příkaský, radní Zdeněk Bursa a vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Pavel Branda.

Na semináři vystoupili zástupci Evropské komise, Lisabonské monitorovací platformy Výboru regionů či Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Seminář byl zaměřen na propojování strukturálních fondů s komunitárními programy za účelem rozvoje výzkumu a vývoje v regionech,“ uvedl vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Pavel Branda.

Michal Kostka z Jihomoravského inovačního centra představil metodologii regionální inovační strategie Jihomoravského kraje (hlavní organizátor celé akce), zatímco Táňa Perglová z CZELO shrnula všechny důležité projekty, které jsou plánovány v českých krajích v blízké budoucnosti. Součástí prezentace byly i informace o Libereckém kraji a jeho předním postavení v oblasti výzkumu a využití nanotechnologií.

Seminář, který měl velký úspěch, byl doplněn o malou výstavku inovačních aktivit v jednotlivých krajích a „innovation café“, kde každý kraj prezentoval zajímavé výsledky vědy a výzkumu či inovativní výrobky.

„Na stánku Libereckého kraje a v prezentaci pak byly představeny výsledky Technické univerzity a firmy Elmarco (nanoispider), VÚTS (tryskový tkací stroj CAMEL), JABLOCOM (MaxiMobil) a firma MEGA se svým záměrem vytvořit špičkové membránové inovační centrum „MemBrain,“ vypočítal Pavel Branda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky