Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na silnici z Kokonína do Pulečného mohou řidiči jezdit po novém povrchu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 12. 2022 14:12
  • Doprava

Sdílet článek

Více než 2 kilometry dlouhý úsek silnice z Kokonína do Pulečného získal nový povrch. Rekonstrukci provedla firma STRABAG a.s. Stavební práce, jejichž investorem byl Liberecký kraj, vyšly na 79.282.402,40 korun včetně DPH.

„Stavební práce začaly v dubnu letošního roku a já jsem moc rád, že ještě před zimní sezonou mohou řidiči projíždět místem po zcela novém povrchu. Součástí rekonstrukce byly mimo jiné i výstavba mostu či opěrných zdí,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.  

V rámci stavební akce „Silnice III/28716 Kokonín–Pulečný“ došlo k rekonstrukci silnice III/28716 v délce 2.294 metrů a silnice III/2879 v délce 274 metrů. Během stavebních prací se zrekonstruoval také most evidenční číslo 28716-1, tři opěrné zdi v celkové délce 137,5 metru, 12 příčných propustků a 870 metrů armovaných svahů.

„Firma pokácela také náletovou zeleň a několik stromů v blízkosti místa, kudy silnice vede. V rámci stavby došlo i k úpravám na křižovatce silnic III/28716 a III/28711 v obci Pulečný. Nyní tam nebude docházet k přejíždění vozidel do protisměru, a to hlavně z vedlejší silnice ve směru Pulečný – Rychnov u Jablonce nad Nisou,“ dodal Sviták.

Vybudování nové křižovatky finančně podpořila obec Pulečný, stejně jako výstavbu nových chodníků, veřejného osvětlení a nástupiště u autobusových zastávek. Rekonstrukci samotnou zaplatil jako hlavní investor Liberecký kraj.

Rekonstrukce silnice navázala na vodohospodářskou stavbu „odkanalizování Kokonína“, která byla dokončena v září loňského roku. Projekt zahrnoval mimo jiné výstavbu kanalizace v městské části, vybudování kanalizačního přivaděče do Rychnova u Jablonce nad Nisou a intenzifikaci čistírny odpadních vod.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky