Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na tisíc dětí i dospělých si užilo Den otevřených dveří na kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8161|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pošesté pořádal Liberecký kraj tradiční Den otevřených dveří, který se letos uskutečnil ve středu 27. května od 10 do 17 hodin. Zároveň tu děti oslavily svůj Den dětí. Tisícovka návštěvníků si se zájmem prohlédla prostory budovy Krajského úřadu LK, nejvyšší budovy ve městě (78 metrů) a pracoviště nového hejtmana, členů Rady LK i úředníků KÚLK.

„Potěšilo mě, že návštěvníci, zejména děti se přišli nejen podívat, jak funguje jejich krajský úřad, ale využili i možnosti se poučit, pobesedovat i pobavit. Překvapilo mě třeba, s jakou pozorností

žáci naslouchali informacím, které jsme jim spolu s ostatními členy Rady LK předávali,“ uvedl hejtman Stanislav Eichler, ke kterému zavítali například žáci z liberecké ZŠ Dobiášova i ZŠ z Dětřichova.

Bohatý doprovodný program byl určen zejména dětem. V přilehlém okolí budovy stala služební a zásahová vozidla i motocykly Policie ČR a také technika Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Nechyběli automobiloví veteráni z vratislavického Automuzea, včetně závodního kamionu, který absolvoval závod Paříž – Dakar.

V parku se nezastavily soutěžní atrakce pro děti, které se navíc poprvé vozily minivláčkem po trase Krajský úřad LK – Babylon a zpět. Příspěvková organizace kraje STŘEVLIK z Oldřichova v Hájích připravila ekologické soutěže a hry a prezentoval svou činnost také JUNÁK – svaz skautů a skautek ČR, kde se děti učily skládat zajímavé puzzle. I letos zaujaly sokolnické ukázky.  Bylo tu kanadské káně Pája i výr velký. Fungoval IQ park pod širým nebem a představili se sklářští výrobci a hrnčíři ze Železného Brodu a Turnova.

 V průběhu dne vystupovaly mažoretky z DDM, členové klubu Abadá Capoeira, taneční skupiny A-

Styl, Dětský pěvecký sbor Vrabčáci z Jablonce n. N. a mladé gymnastky z DDM Větrník

Za účast v soutěžích, které moderoval Jiří Sýkora z Českého rozhlasu Sever, získaly děti zajímavé suvenýry a dobroty, které věnovala firma Hamé a Liberecký kraj.

 Největší nápor však zažil pater noster a výtahy, které vozily zájemce do 17. patra na vyhlídkovou terasu. Ta letos byla doplněna názornými popisky reliéfu krajiny, takže každý návštěvník si sám najde, jak se jmenuje kdejaký kopec v Jizerských a Lužické hory a také, při dobrém počasí, i v Krkonoších.

Od 1. června do září mohou zájemci, kteří nestačili na Den otevřených dveří dorazit,  využít možnosti navštívit terasu LK v pracovní dny od 10 do 14 hodin a rozhlédnout se po širokém okolí.














 





Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky