Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na trať Run Tour 2015 vyběhly stovky závodníků

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 19. 07. 2015 16:31
  • Magazín

Sdílet článek

Přes dva tisíce závodníků všech věkových kategorií se o víkendu vydalo na trať Run Tour 2015 v Liberci. Přichystány byly okruhy pro děti dlouhé půl a jeden kilometr, dospělí si mohli otestovat své běžecké schopnosti na trasách dlouhých 5 a 10 kilometrů. Přijeli závodníci ze všech koutů země a především z Libereckého kraje. Zaběhat si přišly i osobnosti, třeba lyžařský mistr světa Martin Koukal, modelka a moderátorka Hana Mašlíková a na pětikilometrovou trať se vydal i hejtman Martin Půta.

Největším soupeřem závodníků bylo počasí. Teploty se šplhaly nad 30 stupňů Celsia. Start byl tentokrát na Sukově náměstí v Liberci, běželo se okolo Zoo a do Lidových sadů, a tak sportovce čekaly rozpálené ulice, chladnější les i osvěžující voda z hasičské hadice. „Byl to pěkný závod, ale v tom počasí mi dal dost zabrat. Bez pořádného běžeckého tréninku je únava znát,“ řekl po doběhu do cíle hejtman Martin Půta, kterému trvalo uběhnout trasu něco málo přes půl hodiny.

Nejrychlejší běžec pět kilometrů dlouhého závodu, Jiří Čivrný, dorazil do cíle v čase 00:17:33 hodin, nejrychlejší běžkyně, Radka Hanzlová, v čase 00:19:49 hodin.

Deset kilometrů dlouhý závod ovládl Vít Pavlišta, který do cíle doběhl za 00:34:59 hodin. Eva Nývltová Brabcová, nejrychlejší žena, přiběhla za 00:37:17 hodin.

Na dětské kilometrové trati zazářil Bonifác Boháč, o polovinu kratší trasu zvládla nejrychleji Marie Šírová. „Závod se mi moc líbil, bylo vedro, ale uběhl jsem to bez problémů,“ okomentoval libereckou Run Tour 2015 jedenáctiletý Tomáš, který absolvoval závod pro dětské sportovce.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky