Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na veletrhu Holiday World 2019 se představil i Liberecký kraj

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 03. 2019 00:00

Sdílet článek

Liberecký kraj se v Praze prezentoval společně s více než 600 vystavovateli na 28. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Od 21. do 24. února mohli návštěvníci zhlédnout krajskou expozici zaměřenou formou komiksu na řemeslné zážitky v regionu. V komiksu je vyobrazeno například foukání skla či výroba bižuterie a ručního papíru. Všechna řemesla si můžete v Libereckém kraji vyzkoušet na vlastní kůži.

„V našem kraji máme pestrou nabídku zážitků pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Když vidíte například hotový bižuterní náhrdelník a u něj cenovku, zeptáte se, co na něm stojí tolik peněz. Když se ale podíváte i na to, co všechno se musí ve výrobě udělat, aby taková bižuterní krása vznikla, kolik řemeslného umu je třeba, najednou tu práci a její výsledek oceníte,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ucelený přehled všech řemeslných a kreativních dílniček a kurzů najdou turisté v nově vydané brožuře „Za řemeslným zážitkem do Libereckého kraje“. Brožurku si poprvé mohli prohlédnout návštěvníci právě na veletrhu. Nyní je k dispozici v informačních centrech po celém regionu a také na stáncích Libereckého kraje na veletrzích cestovního ruchu v Jablonci nad Nisou, Hradci Králové nebo Českých Budějovicích. Podoba celého stánku a vydaná brožura naplňují marketingové téma Libereckého kraje pro rok 2019, kterým je právě řemeslná zážitková turistika.

Liberecký kraj se na veletrhu Holiday World prezentoval společně se svými turistickými oblastmi – Jizerské hory, Máchův kraj, Český ráj a Lužické hory. Pro návštěvníky si připravil pestrou nabídku turistických brožur a map s informacemi o celém kraji pro všechny typy turistů. Po celou dobu veletrhu mohli návštěvníci soutěžit ve vědomostním kvízu o atraktivní ceny od partnerů Libereckého kraje. Vylosovaní výherci si budou moci užít například korálkový den pro celou rodinu v G&B beads v Jablonci nad Nisou, exkurzi ve sklárně Ajeto v Lindavě, v pivovaru Svijany, ve výrobně masopustních masek v Zákupech, anebo se dokonce mohou vydat na plavbu po Máchově jezeře. Program veletrhu završila víkendová nabídka kreativní dílničky s výrobou náramků a náhrdelníků, kterou si pro návštěvníky připravil Svaz výrobců skla a bižuterie.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky