Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na vlastní kůži. Kraj podpoří zážitky a řemeslnou turistiku bezmála milionem a půl

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 01. 02. 2024 15:24
  • Cestovní ruch
  • Sociální

Sdílet článek

Pestrá a různorodá je podpora kultury, památkové péče i cestovního ruchu ze strany Libereckého kraje. Jako každý rok, i tentokrát vyhlásil kraj dotační program s názvem 7.6 Řemeslná a zážitková turistika 2024.

Tento dotační program každoročně přispívá k rozšíření turistické nabídky, tvorby a zavedení nových produktů cestovního ruchu zaměřených na zážitky a tradiční řemesla na území Libereckého kraje a jeho turistických oblastí – Českého ráje, Jizerských hor, Krkonoš, Lužických hor a Máchova kraje.

„Návštěvníkům dnes už nestačí přírodní nebo historické zajímavosti. Chtějí zažít něco unikátního, často spojeného s tradičními řemesly. Právě firmám a živnostníkům je určen náš program, který podpoří nejrůznější zážitkové programy pro návštěvníky, při kterých se sami zapojují do výroby a zjišťují tak skutečnou hodnotu výrobků,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Tento rok je částka vyčleněná v dotačním programu vyšší, činí 1,3 milionu korun. Zvýšila se i minimální výše dotace na 25 tisíc, nejvýše je pak možné žádat o padesát tisíc korun. Lhůta pro konzultace a podání žádostí je do 29. února. Více informací o programu se nalézá na odkazu https://dotace.kraj-lbc.cz.

V roce 2023 se dočkaly podpory tři desítky projektů. Byly to například naučná Skleněná stezka v Brništi nebo projekt Příběh psaný muzejníky v Kamenickém Šenově, který přiblížil dlouholetou historii města a výroby skla, uskutečnil se bezpočet workshopů na různá témata, jako třeba výroba skla a bižuterie, zpracování ovčí vlny, tkalcovství, včelařství, výroba piva, bylinkářství či pěstování květin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky