Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstci hejtmana přijmou na kraji velvyslankyni Gruzie

14. 04. 2009
[id:7875|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Statutární náměstkyně hejtman LK Lidie Vajnerová a náměstek hejtmana Vít Příkaský přijmou ve čtvrtek 16. dubnu v 9 hodin v sídle kraje Její excelenci, zplnomocněnou a mimořádnou velvyslankyni státu Gruzie v České republice paní Nino Nakashidze. Návštěva velvyslankyně se koná na základě pozvání organizace Hand for Help, která v Gruzii v rámci pomoci České republiky, spolufinancované Ministerstvem zahraničních věcí ČR, postavila mobilní zdravotnické zařízení v uprchlickém táboře. Zde nyní podle dostupných odhadů žije téměř na dvě desítky tisíc lidí, kterým válka s Ruskou federací zničila jejich domovy.

„Jelikož se mezi významné dárce první etapy humanitární akce Help Gruzie zařadilo Statutární město Liberec, je tato návštěva věnována obyvatelům města a kraje, jako projev díku a uznání z gruzínské strany,“ uvedl Jaromír Dolanský, výkonný ředitel Hand for Help, o.p.s.

Velvyslankyně se potě sejde v salónku Centra Babylon v Liberci v přítomnosti náměstkyně hejtmana se zástupci podnikatelů a průmyslníků a prohlédne si zábavní centrum

Odpoledne se Nino Nakashidze setká s představiteli města, navštíví Technickou univerzitu, židovskou synagogu, Krajskou vědeckou knihovnu a Divadlo F. X. Šaldy.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302