Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstci hejtmana v Turnově slavnostně otevřeli kruhovou křižovatku s unikátním osvětlením

  • 11. 11. 2009 14:16
  • Rozvoj

Sdílet článek

Náměstci hejtmana Martin Sepp a Vít Příkaský společně se starostkou Turnova Hanou Maierovou, ředitelem KSS LK Tomášem Jakubalem a Pavlem Jirouškem, ředitelem libereckého závodu firmy Eurovia včera slavnostně otevřeli kruhovou křižovatku v Sobotecké ulici u bývalého zábavního centra Magic.

„Náklady na úpravu křižovatky přesáhly 24 milionů korun,“ uvedl Martin Sepp.

„Na  a spolufinacováním se podílel Fond regionálního rozvoje EU,“ doplnil Vít Příkaský.s tím, že komunikace je v majetku kraje, projekt na úpravu křižovatky zaplatilo město ze svého rozpočtu.

Práce zde byly ukončeny na konci října, od té doby nová kruhová křižovatka slouží veřejnosti. Jak při slavnostním aktu zaznělo, nová turnovská křižovatka je v něčem výjimečná. Její osvětlení bylo realizováno podle nejnovějších poznatků odborníků. Mělo by být úsporné a současně bezpečné. Osvětlení tohoto druhu bylo v Turnově instalováno jako první v republice!

Křižovatka bude ve spolupráci s Centrem dopravního výzkumu a Policií ČR zahrnuta do sledování dopravní nehodovosti a po ročním provozu bude vyhodnocen stav vlivu osvětlení na nehodovost v tomto úseku. (s využitím Turnovsko v akci)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky