Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana LK Radek Cikl navštívil školu ve Studenci

Šírová Květa

  • 16. 06. 2011 08:56

Sdílet článek

V srpnu letošního roku uplyne rok od otevření nově rekonstruované Základní školy ve Studenci. V letošním roce byla k ZŠ přistavěna ještě mateřská škola, kterou navštívil náměstek hejtmana LK Radek Cikl.

„Obec Studenec v blízkosti Jilemnice má 1 800 obyvatel a každý rok zde přivítají 25 až 30 nově narozených dětí. Právě pro tyto děti zde byla vybudována mateřská škola, která pojme zhruba 70 dětí. Liberecký kraj přispěl na vybavení mateřské školy částkou 200 tisíc korun,“ řekl náměstek Cikl.

V doprovodu starosty obce Studenec Jiřího Ulvra si náměstek prohlédl všechna oddělení mateřské školy se zázemím a krátce pohovořil s dětmi. Součástí hracích prostorů je i koutek pro tělocvik s malou lezeckou stěnou, který navštěvují i děti z 1. a 2. třídy základní školy. V okolí komplexu budov je vybudována naučná stezka, která si klade za cíl působit v oblasti enviromentální výchovy dětí.

„Chválím vedení obce i školy za příkladný přístup a zájem o výchovu dětí, stejně jako za péči o okolí školy a údržbu zeleně. Přál bych si, aby takto pěkně vypadaly i další školy Libereckého kraje,“ dodal náměstek.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky