Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana navštívil družstvo Avena Kravaře

Futerová Linda

  • 07. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3116|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Radim Zika, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky přijal pozvání předsedy výrobně obchodního družstva Avena Kravaře a předsedy Zemědělského svazu pro kraj Liberecký a Ústecký, Vlastimila Zíky, k obeznámení s aktuální situací sklizně chmele. Přímo v terénu pak diskutovali o letošní úrodě, výnosech a produkci. „Chmel z této oblasti je distribuován především do Japonska, pouze malé procento zůstává v republice. Japonci vyžadují chmel mimořádné kvality a my jsme jejich pravidelnými dodavateli,“ řekl Vlastimil Zíka. Dále uvedl, že družstvo má největší výnos chmele v Čechách, v letošním roce se v České republice obecně očekává větší úroda než v předcházejících letech. „Nejoptimističtější odhady našich zaměstnanců se pohybují až u hodnoty 30 metráků na hektar, můj skromnější odhad je mezi 23 až 24,“ dodal Zíka. Kravařský předseda v roce 2002 v Anglii obdržel Řád rytířů chmele, jehož tradice sahá až do 15. století. „Bylo velmi zajímavé vidět celý proces sklizně doprovázený originálním exkurzem do tajů a historie pěstování chmele. Do Kravař jezdím často a rád, s panem Zíkou jsme v dlouhodobém kontaktu, byť nejsme příbuzní, jak by se dle podoby jmen mohlo zdát,“ s úsměvem řekl Radim Zika.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky