Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana poděkoval handicapovaným sportovcům za reprezentaci kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7792|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana Radek Cikl, pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, dnes předal handicapovaným sportovcům -  Miroslavě Slavičové (klasické lyžování), Jitce Šabacké (snowboard), Martinu Johnovi (snowboard) a vedoucí české výpravy snowbordistů Zdeně Synovcové děkovný list za reprezentaci Libereckého kraje na Světových zimních hrách speciálních olympiád 2009 v americkém Idahu.

Ty se konaly  v městě Boise od 7. – 13. února 2009 a zúčastnilo se jich na 3500 sportovců z 87 zemí světa.

 „Naši svěřenci  šestnáctiletá Miroslava Slavičová, studentka SOŠ, Jablonecká  Liberec, osmnáctiletá Jitka Šabacká, studentka SŠ hospodářská a lesnická ve Frýdlantě a patnáctiletý Martin John, žák ZŠ Horní Tanvald, žel se dnes pro nemoc nemohl zúčastnit,  závodí za TJ Seba  Tanvald Handi a Sluníčko Jablonec n. N. získali 8 medailí z 30, které Česká republika na olympiádě vybojovala,“ informovala náměstka hejtmana Zdena Synovcová,  předsedkyně  Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR, učitelka a trenérka, která na setkání přišla s předsedou TJ Seba Vladimírem Vyhnálkem.

„Ve snowboardu jsme závodili poprvé a hned to byl velký úspěch v konkurenci Švýcarska, Německa, Itálie či Ruska,“ doplnila a přidala historku, že někteří závodníci, zejména z Afriky viděli sníh poprvé, jinak trénují v písku a na písku.

Náměstek hejtmana připomněl, že liberecký kraj podporuje různé sportovní soutěže pro děti a mládež, včetně handiacapovaných mladých závodníků.

„Připravujeme zimní hry dětí v roce 2010, světový sportovní festival EYOWF v roce 2011, a v nejbližší době (1. - 17. července)   tzv. Globe Games pro zdravotně postiženou mládež, které se uskuteční na sportovištích v Liberci, Jablonci n. N.  a Frýdlantu,“ uvedl náměstek.

České hnutí speciálních olympiád, kam ocenění sportovci patří, reprezentuje cca 15 druhů sportů, patronem organizace je baletní mistr  a herec Vlastimil Harapes.

Dosažené úspěchy sportovců z Libereckého kraje:

Miroslava Slavičová – klasické lyžování - 1. místo – 5 km volně, 2. místo – 10 km volně, 3. místo – štafeta 3 x 1 km volně

Martin John – snowboard - 2. místo – Super G, 2. místo – Slalom, 3. místo – Giant Slalom

Jitka Šabacká – snowboard - 1. místo – Slalom, 3. místo – Super G, 4. místo – Giant Slalom











Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky