Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana pro dopravu podpořil stávkující odboráře

Šírová Květa

  • 16. 06. 2011 14:54

Sdílet článek

Náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp se zúčastnil dnešní stávky odborářů. Podporu jim slíbil už na konci května, kdy se o stávce teprve mluvilo.

Dnes jsem stávkující podpořil, protože jako občan této republiky s připravovanými reformami také nesouhlasím. Jako člověk zodpovědný za veřejnou dopravu v tomto kraji mám ale samozřejmě povinnost zajistit, aby komplikace ve veřejné dopravě byly co nejmenší a cestující je pocítili pokud možno minimálně,“ řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana.

Zástupci Krajského úřadu LK dnes monitorovali situaci na nádražích v Jablonci nad Nisou a Liberci. V pokladnách žst. Jablonec n. N. a Liberci jsou zaměstnanci, kteří cestující informují o situaci a možnostech spojení. Na nádraží v Liberci se navíc pohybuje informátorka a ochotně cestujícím pomáhá se orientovat. Od autobusových dopravců nemá Krajský úřad hlášeno, že by měli kapacitní problémy, podle všeho se daří cestující přepravovat bez komplikací.

V Libereckém kraji vstoupili do stávky zaměstnanci Českých drah, a.s., ostatní vlakoví a autobusoví dopravci se stávky nezúčastnili, nebo ji podpořili pouze formálně. V provozu zůstaly všechny autobusové spoje, městská hromadná doprava a vlaky společnosti Viamont Regio a.s. na trati Kořenov - Harrachov - Szklarska Poreba jsou vedeny dle pravidelného jízdního řádu.

Odborům vadí hlavně sociální a důchodové reformy, kritizují také zvyšování DPH nebo plánované změny ve zdravotnictví. Pan náměstek deklaroval odborům plnou podporu již na konci května.

Neumím si představit, že by například řidiči pracovali do 70 let a vozili děti do školy. To je opravdu nesmysl. Je potřeba, aby lidé dali jasně a hlasitě najevo svůj nesouhlas s připravovanými reformami. Všichni víme, jak se neochota vlády naslouchat názoru občanů řeší například ve Francii nebo v Německu,“ řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky