Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl ocenil vítěze Automobilea 2012

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 05. 2012 16:56

Sdílet článek

 

Sedmý ročník mistrovství republiky mladých automechaniků, který se uskutečnil pod záštitou náměstka hejtmana pro školství Radka Cikla (ČSSD) ve dnech 23. a 24. května v areálu Autodromu Česká Lípa v Sosnové, má letošní vítěze. Nejlepším družstvem jsou reprezentanti Jihočeského kraje a jednotlivcem Petr Datínský z Kraje Vysočina. Žel, libereckým reprezentantům se tolik nedařilo, a skončili na 10. místě.

 

Vyslanci všech krajů, kteří jsou zároveň studenty třetích ročníků oboru mechanik - opravář motorových vozidel, poměřili své síly celkem v osmi disciplínách – vědomostní test, jízda zručnosti I a II, couvání bez motoru, parkování do podélného stání, jízda na čas na trenažéru, nasazování sněžných řetězů a poznávání kapalin.

 

Nástrahami všech soutěží nejlépe prošlo družstvo Jihočeského kraje, druzí skončili zástupci Středočeského kraje a na stupních vítězů je doplnil tým Kraje Vysočina. V kategorii jednotlivců uspěl nejlépe Petr Datínský z Kraje Vysočina, na druhém místě se umístil Lukáš Merganc a třetí skončil Ondřej Kulhánek, oba z Královehradeckého kraje. Barvám Libereckého kraje se příliš nedařilo. Soutěž družstev zakončili naši reprezentanti na desátém místě a nejlepším umístěním v kategorii jednotlivců bylo patnácté místo Michala Kulhánka.

„Letošní ročník se povedl. V průběhu celé soutěže panovala zdravá soutěživá nálada, jež přispívala k dobrým výkonům. Počasí se vydařilo a svěží vítr, který zde vanul, se doufám prožene i oborem mechanik - opravář motorových vozidel i celým českým odborným vzděláváním, protože náš průmysl to potřebuje,“ poznamenal Radek Cikl (ČSSD), náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, jenž povzbuzoval soutěžící až do vyhlášení výsledků  letošním ročníku Automobilea.

 

Stupně vítězů a výsledky reprezentantů LK Automobileum 2012

 

 

Soutěž družstev

Soutěž jednotlivců

 

 

1. Jihočeský kraj

1. Petr Datínský (Kraj Vysočina)

 

2. Středočeský kraj

2. Lukáš Merganc (Královehradecký kraj)

3. Kraj Vysočina

3. Ondřej Kulhánek (Královehradecký kraj)

...

 

...

 

 

 

10. Liberecký kraj

15. Michal Kulhánek

 

 

 

 

36. Ondřej Pacholík

 

 

 

 

42. Jan Baláš

 

 

 

 

47. Jan Fedorko (všichni Liberecký kraj)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky