Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl zahájil školní rok na středních školách v Liberci a Jablonci n. N.

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 09. 2011 16:33
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl zahájil letošní nový  školní rok 1 na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické Liberec a poté zavítal na Střední uměleckoprůmyslovou školu a VOŠ, v Jablonci nad Nisou.

SPŠSE a VOŠ v žebříčku výsledků státních maturitních zkoušek skončila na 2. místě mezi odbornými školami. Ředitel školy Josef Šorm náměstka představil třídě P1.

„Přeji vám, abyste ve stejném počtu odmaturovali na škole, která patří k nejlepším v našem kraji,“ řekl mimo jiné Radek Cikl, který si rovněž prohlédl novou kuchyň a jídelnu. Tu v hodnotě cca 7 miliónů Kč vybudovala společnost Gastron.

Na Střední uměleckoprůmyslovou školu a VOŠ jej ředitel školy akademický sochař. Jiří Dostál

Například informoval že studenti třetího ročníku již 18 let jezdí na týden na odbornou stáž za poznáváním stavebních, kulturních a jiných historických památek do Itálie.

„Studenti pak těchto informací využívají maturitního předmětu Dějiny výtvarné kultury. Mají možnost sledovat vývoj dějin umění od antiky přes renesanci k baroku,“ vysvětlil ředitel s tím, že navštěvují například Benátky, Ravennu, Assisi, Řím, Orvieto, Sienu, San Gimignano, Florencii, Pisu, Luccu, Carraru či Veronu.

Radek Cikl rovněž ještě navštívil ZŠ a MŠ v Kamenné ulici 4 v Jablonci, nad Nisou, která je druhým rokem v jiné budově.

„Nyní tu už zřídili druhou dílnu s keramickou pecí pro žáčky. Obhospodařují malý pozemek u budovy a nové prostory školy zvelebují s velkým nadšením. Prostředí zde vyzařuje příznivou energii,“ zhodnotil návštěvu náměstek hejtmana.

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola (SPŠSE a VOŠ)Liberci je střední průmyslová škola založená již roku 1876, čímž byla po brněnské a černovické (dnes ležící na Ukrajině) třetí nejstarší takovou školou mimo samotné Rakousko. Dnes je tedy druhou nejstarší průmyslovou školou na území Česka. Areál školy navštěvuje ročně asi 700 studentů šesti studijních oborů střední a vyšší odborné školy

SPŠSE se letos představila i  novými  stravovací prostory. Kuchyň je vybavena novou nejmodernější technologií, jídelna je rozšířena a má zcela nový design a jídlo bude možno objednávat přes internet a platit převody z účtu.

SUPŠ A VOŠ jablonec n. N. :  Založení školy pro kreslení, modelování a cizelování roku 1880 výnosem c. k. ministerstva kultu a vyučování bylo iniciováno městem Jablonec nad Nisou, bižuterním průmyslem a exportéry bižuterního zboží reagujíc tak na silný sklářský průmysl a dynamicky se rozvíjející bižuterní výrobu a obchod.

Studijní obory:

·                     Tvarování a rytectví raznic

·                     Pasířství

·                     Uměleckoprůmyslové zpracování kovů

·                     Propagační grafika

·                     Tvarování a rytectví raznic

·                     Povrchové zušlechťování

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky