Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek Radek Cikl otevřel rekonstruované pavilóny na gastronomické škole

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8638|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana LK Radek Cikl, pověřený vedením resortu školství, mládeže a tělovýchovy a sportu, dnes slavnostně společně s ředitelem KÚLK Bohdanem Tomášem, vedoucí odboru školství LK Jiřinou Princovou a ředitelem školy Zdeňkem Šlaichem otevřel nově rekonstruované prostory Střední školy gastronomie a služeb na Králově Háji v Liberci.

Opravené pavilony budou sloužit od 1. září třinácti stovkám žáků hotelové školy, gastronomických oborů kuchař, číšník, cukrář a službových oborů krejčí, kadeřník a kosmetička.

„Liberecký kraj na tuto investici uvolnil 24 milióny korun. Samozřejmě se pokusíme najít peníze na dokončení oprav celého areálu,“ uvedl Radek Cikl s tím, že škola by mohla být v budoucnu vzorem pro fungování dalších odborných škol nejen v našem kraji, ale v celé České republice.

Nejstarší pavilónová škola v Liberci na Králově Háji byla postavena v letech 1963 –1967 a ještě donedávna sloužila jako základní škola.

„Zmodernizovali jsme sedmnáct učeben a čtyři kabinety,“ řekl ředitel školy Zdeněk Šlaich a připomněl, že budova za více než 40 let neprošla žádnou vnitřní rekonstrukcí.

Ze sedmi stávajících výukových pavilonů byla provedena modernizace u tří pavilonů, které byly v nejhorším technickém stavu.

„Byla  odstraněna nebezpečná okna, zrekonstruováno sociální zázemí, rozvod tepla a elektřiny a přistavěny chybějící šatny. Z vlastních zdrojů ve spolupráci se sdružením rodičů jsme za 4 milióny korun vybavili řadu tříd novými moderními tabulemi,“ doplnil ředitel s tím, že tato velká stavební akce probíhala od října 2008 do srpna 2009 postupně tak, aby nedošlo k přerušení výuky žáků a studentů.

Ředitel školy na závěr prozradil, že škola v následujícím období s přispěním kraje potřebuje zrekonstruovat školní vývařovnu a jídelnu, zbývající pavilony, postavit vstupní halu a rekonstruovat sportovní hřiště.







Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky