Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová se sestrami Sudovými otevřela další trasu singltreku

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 05. 2012 16:01

Sdílet článek

 

Náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová (SOS), starostové Frýdlantu, Lázní Libverda, Nového Města p. S. a další hosté slavnostně otevřeli 26. května na koupališti  v Novém Městě pod Smrkem spolu s kmotrami tratě Šárkou a Nikolou Sudovými 2. etapu Jizerskohorského singltreku.

Trasy již měří skoro 60 kilometrů! Od soboty je o dalších 43 kilometrů delší a trasy Singltreku nyní vedou i mimo území ČR. V rámci 2. etapy se 22 kilometrů nových tratí nachází na českém území a 21 nových kilometrů vede lesními porosty na území Polské republiky.

Kromě místních obcí na Frýdlantsku a státního podniku Lesy ČR se do Singltreku poprvé aktivně zapojily také polské státní lesy a polské město Świeradów Zdrój. Celkově stálo rozšíření tras v rámci 2. etapy rovných 20 milionů korun. Na těchto nákladech se kromě Lesů ČR a polských státních lesů nemalou měrou podílel také příspěvek, který se podařilo získat z fondů EU, konkrétně z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česko-Polsko.

 

První okruh v délce 13 kilometrů z plánované rozsáhlé sítě unikátních stezek, navržených světově uznávaným projektantem Daffydem Davisem, byl dokončen již na podzim 2009. Výstavbu 1. etapy za 4,3 miliónů korun financovaly Lesy ČR v rámci Programu 2020, kterým podnik celostátně podporuje veřejně prospěšné funkce lesů. Loni v červnu došlo k propojení stezek s novým nástupním místem u přírodního koupaliště přímo v Novém Městě pod Smrkem. Další nástupní místo se nachází v nedalekých Lázních Libverda.
„Je to velmi dobrý projekt, který, jak věřím, podpoří rozvoj cestovního ruchu ve Frýdlantském výběžku,“ zdůraznila Lidie vajnerová.

Začala  také výstavba 3. etapy singltrekových stezek. Na hřebeni mezi Hejnicemi a Lázněmi Libverda se cyklisté budou prohánět už v roce 2013.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky