Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstkyně hejtmana LK je patronkou soutěže Miss Libereckého kraje, ve finále zazpívá Tereza Kerndlová se svým otcem

03. 05. 2012

 

V soutěži o nejkrásnější dívku Libereckého kraje se bude 5. května ucházet od 18. 30 hodin v Domě kultury v Liberci o přízeň poroty a diváků dvanáct dívek.

Patronkou soutěže a čestným hostem  je náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS), která,jak řekla,  v takových soutěžících preferuje nejen krásu, ale hlavně šikovnost a chytrost dívek.

„Doufám, že to budou rozhodující faktory pro porotu,“ podotkla náměstkyně hejtmana.

„Dívky jsem viděla. Jsou všechny krásné a šikovné. O to těžší to porota bude mít. Já své  favoritky už mám,“ doplnila.

Speciální cenu pro vítězku a dekorace pro finálový večer dodá děkan Fakulty architektury liberecké Technické univerzity Bořek Šípek, který také zasedne v porotě.

Soutěž o nejpůvabnější dívku regionu se do Libercevrací po desetileté přestávce. I když má v názvu krajské město, přihlásit se mohly svobodné a bezdětné dívky mezi 17 a 24 lety, které bydlí, studují nebo pracují v celém Libereckémkraji. Přihlášku si jich podalo devadesát a na tři castingy jich nakonec dorazilo 45.
Finálovým večerem provede Libor Bouček a vystoupí Tereza Kerndlová se svým otcem Ladislavem Kerndlem. Účastnice finále se předvedou ve čtyřech disciplínách - například si zahrají na modelky při módní přehlídce. Nejatraktivnější disciplínou pak bude samozřejmě promenáda v plavkách.
Vítězky Miss Liberec Open dostanou korunky od stejné firmy jako vítězky České Miss. Alena Kopalová-Rynešová navrhne kolekci korunek přímo pro tuto soutěž.
Soutěží Miss Liberecprošlo spoustu dívek, které se pak úspěšně nějaký čas věnovaly modelingu. Nejznámější je asi Kateřina Průšová, která soutěžila v roce 2001 a rok poté získala titul Miss ČR, dnes je úspěšnou modelkou u nás i v zahraničí. V roce 1994 zvítězila Nicol Lenertová, kterou si čtenáři určitě pamatují z obrazovky. U stejné televize pracovala Markéta Holatová, vítězka z roku 1998. Eva Robovská, druhá z roku 1999, je dnes úspěšnou módní návrhářkou, Petra Matulová, poslední zvolená Miss Liberec v roce 2002, získala téhož roku titul Miss Blond International.

Soutěž podporuje projekt UNICEF Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Každá ze soutěžících proto dostala tělíčko panenky a do finálového večera jí musí ušít obleček, namalovat obličej a vymyslet jméno. Panenky budou následně vystaveny a prodány v rámci finálového večera. Výtěžek charitativní akce získá UNICEF, na který půjde také část výtěžku z prodeje

I pro tuto charitativní dimenzi soutěž Miss Liberec podporuji. Přednost této akce vidím v tom, že se nekoná jen v samém Liberci, ale ve všech větších městech kraje a představuje nejen krásu dívek, ale zdůrazňuje i další přednosti žen a pomáhá jim zvyšovat sebevědomí. A také podmínky této soutěže dávají šanci i těm dívkám, které by například kvůli výšce nemohli uspět v celostátní nebo mezinárodní soutěži,“ vysvětlila Lidie Vajnerová.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588