Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová potvrdila spolupráci s pivovarem Konrad a automuzeem ve Vratislavicích n. N.

15. 05. 2012

 

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS) v rámci propagace novinek cestovního ruchu v Libereckém kraji v duchu letošního hesla „Křehká krása, vybroušená chuť“ navštívila 15. května hodin Automuzeum a Pivovar Konrad v Liberci – Vratislavicích nad Nisou.

„V letošním roce se Liberecký kraj na veletrzích cestovního ruchu prezentuje tématem „Křehká krása a vybroušená chuť“, tradičními a zároveň znovuobjevovanými řemesly regionu - sklářstvím a pivovarnictvím. I proto jsem navštívila areál Pivovaru Konrad, v němž se vaří dobré pivo, ale také zde funguje zajímavé Automuzeum veteránů. Nabídla jsem  spolupráci s Libereckým krajem, zejména pokud se týká  vzájemné prezentace a propagace výrobků a činností na nejrůznějších výstavách a veletrzích cestovního ruchu a turismu,“ uvedla náměstkyně hejtmana a připomněla že u této příležitosti letos vydal Liberecký kraj mapu pivovarů a brožuru „Za skleněným zážitkem“.

Společná kampaň vyvrcholí v Jablonci nad Nisou, kde se o víkendu 24. 8. – 26. 8.  uskuteční výstava, opět pod názvem „Křehká krása, vybroušená chuť“ Ta přinese pro  návštěvníky zážitky vzešlé ze spojení třpytivého skla a lahodného moku, vystoupení uměleckých spolků a módní přehlídky.  Na dané téma budou vydány také tipy na výlet v *pdf formátu uveřejněné na turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz.

Automuzeum otevřelo 1. května novou sezónu

Automuzeum, sídlící v areálu vratislavického pivovaru Konrad již devátým rokem, otevřelo letošní sezónu již tradičním Prvomájovým Veterán Festivalem.

Na státní svátek, 1. května, se otevřela vstupní brána muzea pro letošní první návštěvníky a současně se konalo  tradiční setkání majitelů historických vozidel ze širokého okolí.

Expozice muzea, která je v současnosti spíše veřejnosti přístupným depozitem klubu majitelů historických vozidel. Automuzeum.cz, letos návštěvníkům představí ve třech halách stará jízdní kola, na dvacet historických motocyklů domácí i německé výroby a především téměř třicet osobních historických automobilů a dva traktory. Návštěvníky zde očekává například stařičká Praga Alfa, která hrála v seriálu Arabela, Volkswagen Brouk který zkonstruoval vratislavický rodák Ferdinand Porsche,několik vozů Porsche ale třeba i závodní formule libereckého závodníka Josefa Kružíka.

Až do podzimu bude Automuzeum otevřeno každou neděli v čase 10:00 . 16:00 hodin. Vstupné činí 50,-Kč za osobu, děti zaplatí 30,- Kč.

 Některé z připravovaných akcí Automuzea.cz  

1. 7. 2012   *   10. LET OSLAV JEŠTĚDU

14. 7. 2012   *   SPORTOVNÍ JÍZDA VLASTY BURIANA

15. 7. 2012   *  JÍZDA VETERÁNŮ NA JEŠTĚD

21. - 22. 7. 2012   *   KARMANN GHIA FEST 2012

19. 8. 2012   *   II. PIVRNCOVA JÍZDA VETERÁNŮ

25. 8. 2012  *  SKOTSKÉ HRY NA ZÁMKU SYCHROV

1.- 2. 9. 2012   *   19. FERDINAND PORSCHE FESTIVAL

Kontakt: AUTOMUZEUM.CZ Milan Bumba, Pivovarská 164, 463 11 Liberec 30,

Tel.: 607 80 25 70info@automuzuem.cz www.automuzuem.cz

Pivovar Konrad ve Vratislavicích n. N. letos slaví 140. výročí svého založení s Chytrónem

Vaření piva má ve Vratislavicích nad Nisou letos již 140 ti letou tradici. Pivovar Konrad patří pražské společnosti Hols, a.s.,,která ho v roce 1999 koupila od Pražských pivovarů.

Výroba v pivovaru byla obnovena v roce 2000 a Konrad si našel místo na trhu.  Součástí prodeje ale nebyla ochranná známka, a tak musel pivovar vytvořit vlastní značku - pivo firma pojmenovala po nástupci knížete Vratislava - Konradovi.

Pivovar zahájil oslavy  140. výročí svého vzniku novým pivem Chytrón, které má oslovit nové zákazníky. Citronové pivo Chytrón - nápoj na pivním základě s překvapivými jemnými chuťovými tóny citrusových plodů, nabízí pivovar, stejně jako jiné své druhy, ve třetinkových lahvích. Celkem dodává pivovar na trh 11 druhů, od desítky až po Svatopaveleckou šestnáctku.

Podle ředitele pivovaru Petra Hostaše se zde pivo vaří úplně stejným způsobem, jako v roce 1872, kdy ve varně uvařili první várku.

„Jako možnost ověřit si naše tvrzení nabízíme absolvování exkurze po pivovaru od sklepa na půdu až po expedici. Končíme v pivovarské hospodě, kde lze ochutnat všech 11 druhů zdejších piv, včetně ojedinělého originálního piva Červený král, které je opravdu červené, ovšem s tradiční pivní chutí,“ zve na návštěvu ředitel.

Nejstarší a dnes již poslední pivovar v Liberci si odváží ceny také z pivních soutěží, Letos například KONRAD ESO zaslouženě získal v Táboře Zlatou pivní pečeť a KONRAD 11 získal znovu medailové umístění mezi tmavými ležáky. Od roku 2006 je Světlý ležák 11° Konrad držitelem titulu Potravinářský výrobek Libereckého kraje.

Letos také pivovar Konrad ve spolupráci s Boveraclubem vydal speciální etiketu tramvajového vozu 6MT Evidenční číslo 117 ku příležitosti 115. výročí zahájení městské tramvajové dopravy v Liberci.

Hlavní oslavy kulatého výročí se uskuteční v sobotu 30. června, kdy se od 12 hodin koná tradiční pivní slavnosti Den s Konradem. V areálu celého pivovaru bude po celý den až do noci bohatá zábava pro děti i dospělé.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588