Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová vystoupí na semináři o zachování národního kulturního dědictví

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 09. 2012 12:19

Sdílet článek

 

Odborný seminář Evropské demokratické strany na téma zachování národního kulturního dědictví v současném globalizovaném světě se uskuteční. v pátek 21. září od 15 hodin v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci (Gutenbergova 3).

Hlavním tématem semináře, jehož se zúčastní přední evropští odborníci, bude zachování národního kulturního dědictví v současném globalizovaném světě.

„Budeme se bavit o tom, zda existuje recept, jak zabránit úpadku tradičního průmyslu a řemesel v evropských zemích, jakým způsobem udržet národní kulturní dědictví pro příští generace a podobně. Z Evropy kvůli globalizaci totiž rychle mizí tradiční průmysl a řemesla – tzv. rodinné stříbro jednotlivých zemí, u nás například sklářství, šperkařství, textil a malé lokální pivovary,“ uvedla náměstkyně hejtmana.

Na semináři vystoupí  Francois Pauli - zastupující generální sekretář Aliance liberálů a demokratů v EDS ,Francois Lafond - ředitel německého Marshallova fondu a poradce italského ministra pro místní rozvoj, zástupci Baskické národní strany, kyperského Nového horizontu, Lidie VajnerovaVladimíra Jakouběová, ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově, a další hosté.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky