Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana popřála ženám z domovů k MDŽ

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 03. 2016 11:39
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Květinu obyvatelkám Domova seniorů Liberec – Františkov a Domova důchodců Jablonecké Paseky přinesla k Mezinárodnímu dni žen náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální resort Lenka Kadlecová. Oba domovy navštívila v uplynulých dnech a s místními obyvateli si popovídala o tom, jak se jim v domově důchodců žije a jestli je něco, co jim zde chybí a co by se mohlo v budoucnu vylepšit.

Současně zdůraznila během své dopolední návštěvy nezastupitelné místo žen ve společnosti. „Bez žen by nebylo nového života. A na ženách leží hlavní starost o rodinu.  Na rozdíl od mužů naše ženy pracují celý život na dvě směny. Jednu odpracují v práci, druhou doma. Mezinárodní den žen je tak jednou z mála příležitostí, jak můžeme poděkovat ženám za všechno, co dávají naší společnosti. Proto jsem přišla osobně popřát klientkám domovů. Dnes bývá Mezinárodní den žen neprávem odsouván stranou. Bývá nahrazován svátkem matek. Klientky našich domovů seniorů ale patří ke generaci, která byla zvyklá na MDŽ,“ řekla náměstkyně Lenka Kadlecová.

Většina klientek si život v moderním domově ve Františkově pochvalovala. Jak poznamenala jedna ze seniorek, kdyby jim tam nebylo dobře, nežijí tam mnohé z nich už celých 12 let, tedy od otevření domova. S náměstkyní hejtmana probraly nejen řadu akcí, které pro ně vedení domova dělá, ale také například místní kuchyni. Příjemné bylo také setkání se ženami v Jabloneckých Pasekách. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky