Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstkyně hejtmana si prohlédla domov v Českém Dubu

28. 01. 2016

Domov důchodců Český Dub navštívila ve středu 27. ledna Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro sociální resort. Zajímala se o aktuální situaci v organizaci a o plány na její další rozvoj. Osobně pohovořila s části obyvatel domova.

„Pan ředitel mi ukázal vylepšení uskutečněná v průběhu loňského roku. Nejvíce viditelná je nově opravená a natřená omítka centrální budovy. Pro pohodlí zdejších obyvatel byla ale provedena i celá řada menších úprav a vylepšení, například v centrálních koupelnách,“ konstatovala po ukončení návštěvy Lenka Kadlecová. Ta si postupně prošla všechna čtyři oddělení domova, kde se zastavila na pár slov s řadou obyvatel. „Bylo příjemná slyšet, že jsou s péčí spokojeni,“ podotkla náměstkyně hejtmana.

Lenka Kadlecová nahlédla i do technických provozů domova, konkrétně do centrální prádelny a kuchyně s jídelnou. V prádelně ji zaujala zánovní velkokapacitní bariérová pračka s automatickým systémem dávkování pracích prostředků.

Návštěva nebyla zaměřena jen na již provedené opravy a úpravy, ale došlo i na seznámení s plány organizace do budoucna. „Nejvíce jsme se věnovali našemu velkému záměru, tím je postupná výměna oken na hlavní budově domova. Od té si slibujeme nemalé energetické úspory,“ upozornil Radim Pochop, ředitel domova.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Poskytuje dvě registrované sociální služby – Domovy pro seniory a Domovy se zvláštním režimem. Aktuálně v domově pobývá sto klientů. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215