Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Navrhněte osobnosti našeho kraje k udělení Pocty hejtmana

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 02. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pocta hejtmana Libereckého kraje je každoročně udělována osobnostem, které se celoživotní prací nebo významným skutkem zasloužily o dobré jméno či rozvoj Libereckého kraje. Také letos budou tito výjimeční lidé oceněni a již tradičně je může nominovat i veřejnost. Návrhy jsou přijímány do 29. června 2018.

„Pokud víte o někom, kdo si podle Vašeho názoru zaslouží být oceněn nejen za přínos našemu kraji, mimořádný skutek, ale třeba i sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh. To, co dělá osobnost významnou, ona sama mnohdy považuje za samozřejmé, normální, nijak zvláštní. Někdy ale bývá příliš skromná, a tak je prostě potřeba, aby byl její skutek ostatními připomenut, vyzdvižen. Budu moc rád, když nám takové osobnosti pomůžete najít,“ vyzývá hejtman Martin Půta a připomíná, že osobnosti kraje na udělení Pocty nominuje veřejnost od roku 2013.

Podrobné informace včetně formuláře, který je třeba vyplnit, jsou zveřejněny na webových stránkách: https://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/poradane-akce/pocty-hejtmana-libereckeho-kraje-2014/pocta-hejtmana-libereckeho-kraje-2018-informace-k-nominaci-osobnosti.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak ze zástupců zastupitelských klubů, tak ze zástupců organizací spjatých s Libereckým krajem. Ta následně navrhne finální seznam osobností.

Ocenění ve formě listiny Pocta hejtmana a zlatého Hejtmanského dukátu jim bude předáno během slavnostního večera 29. října 2018 u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana uděleny poprvé, získalo ocenění 73 osobností. V loňském roce Poctu hejtmana Libereckého kraje obdrželi prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání), JUDr. František Novosad (za celoživotní přínos v oblasti zachování tradičního řemesla v regionu), Vlastimil Pospíchal (za celoživotní přínos v oblasti sklářství), Sergej Solovjev (za celoživotní přínos v oblasti boje za svobodu), Ervín Šolc (za celoživotní přínos v oblasti česko-německé spolupráce), MUDr. Vladimír Zikmund, CSc. (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a lékařství) a in memoriam Ladislav Bareš (za celoživotní přínos v oblasti hudby).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky