Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Návštěva hejtmana Libereckého kraje v Dolnoslezském ...

  • 22. 03. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:138|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec

tel.: (420-48) 52 26 301, fax: (420-48) 52 26 330


Liberec, 19.3. 2002


TISKOVÁ ZPRÁVA



Návštěva hejtmana Libereckého kraje v Dolnoslezském vojvodství v Polsku


Dne 14. března 2002 navštívil hejtman RNDr. Pavel Pavlík Dolnoslezské vojvodství v Polsku, kde se ve Wroclawi sešel s maršálkem vojvodství Emilianem Stańczyszynem. Jednalo se o první oficiální setkání hejtmana s novým maršálkem Dolnoslezského vojvodství, který byl do své funkce zvolen Sejmikem vojvodství na konci loňského roku.

Podpis memoranda ...

Hlavními tématy diskuse byly: problematika dopravního spojení na hranici Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje, režim hraničního přechodu Hrádek nad Nisou-Porajów, rozvojové dokumenty a otázka podpory projektu REGIOTRAM NISA a v neposlední řadě konzultace nad textem návrhu rámcové dohody o spolupráci mezi oběma regiony.

Především v oblasti příhraniční spolupráce zahrnující výše zmíněné roviny, oba představitelé považují za důležité i spolupráci se Saskem. Hejtman a maršálek se dohodli na tom, že po jmenování nové saské vlády, které bude probíhat v dubnu 2002, maršálek Dolnoslezského vojvodství uspořádá společné setkání s novým premiérem saské vlády, které by mohlo společně proběhnout s hejtmany Libereckého kraje, Pardubického kraje a Královéhradeckého kraje, které společně tvoří region soudržnosti Severovýchod (NUTS 2). RNDr. Pavel Pavlík přislíbil maršálkovi, že o tomto záměru bude oba své kolegy, hejtmana Pardubického a Královéhradeckého kraje, informovat a zjistí jejich stanovisko.

Po jednání s maršálkem následoval společný oběd, kterého se zúčastnili za vojvodství ještě předseda Sejmiku Jaroslaw Kurzawa, předseda Komise pro zahraniční spolupráci Prof. Franciszek Polomski a Mgr. Igor Šedo, generální konzul ČR ve Wroclawi.

Podpis memoranda ...

„Na závěr jednání jsme společně s maršálkem Emilianem Stańczyszynem podepsali Memorandum o vzájemném porozumění a spolupráci, ve kterém jsme se shodli na společné myšlence budoucí spolupráce a zavázali jsme se k předložení textu návrhu Dohody mezi Libereckým krajem a Dolnoslezským vojvodstvím o mezinárodní spolupráci a výměně zkušeností Zastupitelstvu Libereckého kraje a Sejmiku Dolnoslezského vojvodství ke schválení.
Poté, kdy text dohody projde příslušným schvalovacím procesem, přičemž kromě schválení v obou orgánech kraje a vojvodství musí být text dohody na české straně odsouhlasen Ministerstvem vnitra ČR s přihlédnutím ke stanovisku Ministerstva zahraničních věcí ČR a na polské straně musí být schválen Ministerstvem zahraničních věcí, bude moci dojít k oficiálnímu podpisu dohody. Dohoda o spolupráci napomůže k realizaci peogramů a projektů v konkrétních oblastech“,
uvedl hejtman Libereckého kraje RNDr. Pavel Pavlík.


Bc. Nikola Bradíková

oddělení tiskové a vnějších vztahů

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky