Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejen restaurace. Výdejní okénko má i liberecká knihovna

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 11. 2020 13:03
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

Výdejní místa pro vyzvednutí předem objednaných dokumentů otevírá od pondělí 23. listopadu Krajská vědecká knihovna v Liberci v hlavní budově a na městských pobočkách Tato služba vyplývá z aktuálně platných vládních nařízení:  vyhlášený stupeň 4 v PES matici protiepidemických opatření umožňuje knihovnám poskytovat výpůjční služby přes výdejní okénko či bezkontaktně.

„Naši knihovníci se snaží čtenářům zpříjemnit současnou nelehkou situaci. Ta dopadá mimo jiné na psychiku lidí a právě četba může být také jakousi duševní pomocí. Děkuji všem pracovníkům knihoven, že se snaží hledat způsob, jak knihy k lidem dostat,“ říká k aktivitě knihoven Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Čtenáři si mohou knihy objednávat on-line přes Konto čtenáře, telefonicky na čísle 482 412 144 nebo e-mailem na adrese knihovna@kvkli.cz. Při zadání objednávky je nutné uvést číslo čtenářského průkazu nebo rok narození. Výdejní místo na hlavní budově knihovny je otevřeno po–pá od 9.00 do 18.00. Čtenář si výpůjčky může vyzvednout poté, co obdrží oznámení od knihovny, nejdéle však do 48 hodin od vytvoření objednávky. K vyzvednutí je nutný čtenářský průkaz. Knihy je možné vracet do biblioboxů před knihovnou.

Kromě pobočky v Rochlicích budou formou výdejního okénka fungovat také městské pobočky Ruprechtice, Králův Háj, Machnín, Vesec a Kunratická, ovšem pouze v omezené otevírací době. „Jsme rádi, že můžeme zatím alespoň touto formou vyhovět požadavkům našich čtenářů, jistě tuto naši službu přivítají. A věřím, že brzy už budeme moci knihovnu otevřít,“ doplňuje Blanka Konvalinková, ředitelka KVK.

Veškeré podrobné informace k této službě a k provozu jednotlivých výdejních míst jsou na webu knihovny v sekci Aktuálně: https://www.kvkli.cz/aktualne.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky