Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejlepší sportovci Českolipska převzali ocenění

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 01. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Podruhé za sebou opanoval hlavní kategorii ankety Nejúspěšnější sportovec Českolipska. Tentokrát zvítězil za rok 2017. Kryštof Bogar, dvojnásobný mistr světa v orientačních závodech na horských kolech (MTBO (mountainbike orienteering), naprosto suverénně obhájil loňské prvenství a stal se sportovním králem českolipského okresu za rok 2017. Oproti loňskému vyhlášení si letos Kryštof Bogar přišel pro cenu osobně.

„Loni jsem nečekal, že bych mohl tuto anketu vyhrát, a proto jsem zůstal v Liberci a raději se připravoval do školy, navíc vedle studia jsem rozšiřoval své vzdělání programátorskou praxí, což poněkud zamávalo s množstvím mého volného času. Ale teď jsem tady a prvenství si užívám,“ usmíval se student informačních technologií na Technické univerzitě v Liberci, jenž uplynulou sezonu hodnotí jako velmi povedenou.

Úspěšná sezona

„Dařilo se mi na mezinárodních závodech předvádět hodně stabilní výkony s umístěními na čelních příčkách, takže spokojenost.“

Na mistrovství Evropy se ve všech disciplínách umístil do 5. příčky a na světovém šampionátu vyhrál závod na krátké trati. „Součástí obou těchto podniků byly závody štafet, které jsme společně s dalšími kolegy z reprezentace všechny vyhráli. A moji úspěšnou sezonu podtrhuje také titul mistra České republiky na klasické trati,“ vypočítává.

A plány Kryštofa Bogara pro letošní rok?

„Budu se snažit udržet pomyslnou laťku stejně vysoko. Jako hlavní vrchol sezony to bude opět mistrovství světa v MTBO. Rád bych se také zúčastnil několika závodů Českého poháru na horských kolech. No a vedle sportovních cílů mě čeká ještě dokončení bakalářského studia,“ odpověděl Nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2017.

Na druhém místě v kategorii Jednotlivci dospělí skončil Václav Češka, nepřehlédnutelný lifter z klubu SK Metalpower Nový Bor. Ten se stal prvním Čechem, který v součtu disciplín silového trojboje pokořil hodnotu 1200 kilogramů, a zařadil se tak mezi hrstku lidí na celém světě, kteří se této hranici přiblížili nebo ji pokořili. Za to obdržel ocenění Mimořádný výkon.

„Chtěl jsem završit svoji sportovní kariéru v silovém trojboji zdoláním právě takovéto magické hranice, což se mně na světovém šampionátu v Praze doopravdy podařilo. A za druhé místo v anketě Českolipského deníku jsem pochopitelně velice rád,“ nechal se slyšet Češka, jenž se podle svých slov bude už věnovat především postu mezinárodního rozhodčího.

Mezi mládežníky dostala nejvíce hlasů karatistka českolipského Sport Relaxu Barbora Znamenáčková, na kterou byl její otec a trenér v jedné osobě Pavel Znamenáček náležitě pyšný.

Hrdý šéftrenér

„Ale nejenom na Báru. Jsem pyšný a hrdý na všechny naše svěřence, protože v uplynulém roce udělali obrovské sportovní pokroky, o čemž svědčí jejich dosažené výsledky,“ konstatoval šéftrenér Znamenáček. Právě on si na pódium také došel pro 1. místo, a to v kategorii Trenér roku.

„Je mi velkou ctí, a proto všem, kteří pro mě hlasovali, velice děkuji a vážím si toho,“ dodal Znamenáček.

Velkou radost z první příčky měli také florbalisté České Lípy v kategorii Kolektiv dospělých, kteří v loňském roce poprvé v historii postoupili do nejvyšší soutěže Superligy.

Bez překvapení nebylo ani prvenství českolipských mažoretek Rytmic v mládežnických týmech. Vždyť kromě řady titulů si svěřenkyně trenérky Lady Chadrabové vybojovaly účast na letošním světovém šampionátu v Jihoafrické republice!

Slavnostní vyhlášení ankety se uskutečnilo včera večer v Městském divadle v Novém Boru, kdy byla vyhodnocena řada dalších úspěšných sportovců, týmů a trenérů. Ti všichni si celý galavačer v překrásném prostředí novoborského divadla naplno užili, stejně jako předseda spolupořádající Okresní organizace České unie sportu (ČUS) ing. Milan Hornych.

„Letošní vyhlášení ankety v novoborském divadle mělo pro mě tu nejvyšší úroveň. Byl jsem spokojen po všech stránkách, a proto si přeji, aby i ten další ročník byl stejně úspěšný. V roce 2018 přeji všem sportovcům, trenérům a oddílům z Českolipska mnoho sportovních úspěchů, jež jsou výsledkem tvrdé práce a někdy i štěstí,“ poznamenal předseda Milan Hornych.

Pořadí v kategoriích za rok 2017

Jednotlivci dospělí
1. Bogar Kryštof (OK Jiskra Nový Bor), MTBO
2. Češka Václav (SK Metalpower Nový Bor), silový trojboj
3. Petr Ondřej (HAVEN TEAM), terénní triatlon (XTERRA)
4. Chocová Petra (PK Česká Lípa), plavání
5. Ludvík Vojtěch (Stadion Nový Bor), MTBO
6. Bělohlavová Jana ⋌(SPORT RELAX), karate
7. Samek Ondřej (SPORT RELAX), karate
8. Slaný Štěpán (FBC Česká Lípa), florbal
9. Šrámek Michal (Kanoistika Česká Lípa), kanoistika
10. Chour Ondřej (AC Česká Lípa), atletika

Jednotlivci mládeže
1. Znamenáčková Barbora (SPORT RELAX), karate
2. Naboichenko Daryna (PK Česká Lípa), plavání
3. Šinerová Adéla (SPORT RELAX), karate
4. Ludvík Matyáš (TJ Stadion Nový Bor), MTBO
5. Staňa Ondřej (OK Jiskra Nový Bor), MTBO
6. Brabcová Karolína (SSK Manušice), střelba
7. Plíšek Jindřich (SSK Manušice), střelba
8. Musilová Markéta (PK Česká Lípa), plavání
9. Dittrichová Denisa (SSK Manušice), střelba
10. Pekárková Nicol (FBC Česká Lípa), florbal

Kolektivy dospělých
1. FBC Česká Lípa, mužský A-tým (florbal)
2. Novoborský ŠK, mužský A-tým (šachy)
3. PK Česká Lípa (plavání)
4. SK Metalpower Nový Bor (silový trojboj)
5. Sportovní klub MS AUTO (silniční cyklistika)

Kolektivy mládeže
1. Rytmic Česká Lípa (mažoretkový sport)
2. Sportovně střelecký klub Manušice (střelba)
3. SPORT RELAX, kata tým juniorky (karate)
4. Plavecký klub Č. Lípa (plavání)
5. AC Česká Lípa juniorky (atletika)

Krajánek roku: 
Brabcová Aneta (Olymp Plzeň), střelba

Trenéři roku
1. Znamenáček Pavel (Sport Relax), karate
2. Choc Tomáš (PK Česká Lípa), plavání
3. Bartošová Lenka (FBC Česká Lípa), florbal

Veterán roku: 
Bufka Zdeněk⋌ (AC Česká Lípa), atletika
Síň slávy: 
Reichl Jiří (Lokomotiva Česká Lípa), stolní tenis
Handicapovaný sportovec: 
Hurtová Petra (handbike)
Mimořádný výkon: 
Češka Václav (SK Metalpower Nový Bor)
HVĚZDA DENÍKU: 
Petra Chocová (PK Česká Lípa), plavání
 

Zdroj: https://ceskolipsky.denik.cz/ostatni_region/kralem-sportovcu-je-opet-biker-krystof-bogar-20180117.html

Foto: Deník/Petr Zbranek

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky