Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejoblíbenější prodejní designová akce v Liberci

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 11. 2017 00:00

Sdílet článek

Začátek prosince (1.– 3. 12.) se v liberecké Oblastní galerii ponese ve znamení designu. Lázně již počtvrté otevřou své brány předvánoční prodejní akci s názvem Design Days Reichenberg 2017. Od pátečního poledne do nedělního podvečera se hlavní výstavní prostor zaplní především regionálními designéry, kteří představí sklo, keramiku, šperky, módu, interiérové doplňky nebo jízdní kola. Návštěvníci si budou moci presentované výrobky zakoupit a získat originální vánoční dárek nebo se alespoň potěšit a inspirovat.

Design Days Reichenberg vznikly v návaznosti na tradiční vánoční trhy, které liberecká galerie pořádala dlouhá léta ve staré budově galerie. S přesídlením Oblastní galerie Liberec do nových prostor se proměnil i charakter předvánoční akce. Jejím hlavním cílem je představit návštěvníkům širokou paletu kvalitního designu především od místních tvůrců a malých studií, s jejichž výrobky se v běžných obchodech nesetkáte. Příležitost ke zviditelnění tu mohou nalézt také začínající designéři. DDR tak pro mnohé návštěvníky představují alternativu k tradičním adventním trhům.

Design Days Reichenberg 2017 se zúčastní přes 50 designérů a malých lokálních studií. „Akci se snažíme neustále rozšiřovat, ale přesto držet její standart,“ komentuje Petra Kašková a dodává: „Jednotlivé designéry postupně obměňujeme, aby se designové dny nestaly jednotvárnými a návštěvníci se mohly pokaždé těšit na něco nového.“ Některá jména však zůstávají jako stálice DDR.

„Vloni návštěvníkům na akci chybělo více zboží orientovaného na pány, proto jsme letos poprvé zařadili do sortimentu také pánskou módu v podání salónu Cavalier (Cavalier Made to measure) a pánské spodní prádlo (volnej kulcajk) nebo třeba jízdní kola (Urban Shots Bicycles), nástěnné závěsy na kola (Hangbike),“ reflektuje Petra Kašková. Chybět samozřejmě nebude ani dámská a dětská móda, šperky, autorské hračky, interiérový design a doplňky, hodinky, grafika, papírenské zboží, svítidla, nábytek, květiny a módní doplňky.

Na své si přijdou i malý návštěvníci. Daniela Divišová pro ně připravila výtvarný workshop Pískovačka. Jak už název napovídá, jedná se o pískování skla. Děti za doprovodu rodičů si mohou ozdobit sklenici či skleničku vlastním motivem a ten pak vypískovat. Sama designérka workshop presentuje jako originální tvořivou dílnu pro děti a dospělé, kterou sama vynalezla.

„Příjemnou atmosféru akce hudebně dokreslí DJ Pup-shmeer z Turnova. O občerstvení se postará galerijní kavárna ART CAFÉ, která bude po celou dobu otevřená a dobře zásobená nejen předvánočním svařákem,“ láká Petra Kašková.

Vstup na Design Days Reichenberg bude po celou dobu zdarma. Přijďte se přesvědčit, že design nemusí být jen drahý a těžko dostupný!

Oblastní galerie Liberec je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Akce Design Days Reichenberg je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu a firmou Merz.

 

Kontakt pro média: Petra Kašková, +420 725 558 413, petra.kaskova@ogl.cz

Design Days Reichenberg 2017
Otvírací doba:

pátek 1. 12. od 12:00 do 19:00 hodin
sobota 2. 12. od 10:00 do 19:00 hodin
neděle 3. 12. od 10:00 do 17:00 hodin

 

TZ/Oblastní galerie Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky