Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejúspěšnější ročník veletrhu Educa Week je za námi. Sobotní Educa Expo lámala rekordy

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 17. 10. 2022 08:38
  • Školství

Sdílet článek

Historicky nejúspěšnější 16. ročník veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA WEEK 2022 právě skončil. Letošní ročník překonal ten minulý, a to jak v počtu návštěvníků, tak nabídkou programů, a to vše po dobu jednoho týdne nejen v Home Credit Areně, ale i za hranicemi Liberce. Návštěvnost sobotní EDUCY EXPO lámala rekordy, když pokořila hranici 23 000 návštěvníků. Celkově přes 31 000 návštěvníků si vybralo některou z 5 hlavních částí EDUCA WEEKU.

„Úspěšný EDUCA WEEK v Liberci skončil, ale úplná tečka to není. Nyní budou na EDUCU navazovat ještě regionální EDUCA burzy práce, které proběhnou v jednotlivých městech Libereckého kraje,“ uzavřel hlavní část veletrhu za hlavního pořadatele Lukáš Přinda.

Letošní novinkou EDUCA WEEKU bylo rozšíření zaměření mimo tradiční témata na profesní a osobnostní rozvoj návštěvníků pomocí 8 edukativních konferencí a přednášek. EDUCA WEEK 2022 odstartoval velmi úspěšnou konferencí „EDUCA: DIGITÁLNÍ rEVOLUCE“ na téma digitální kompetence ve školství, které se účastnilo více jak 360 pedagogů a která se konala ve spolupráci s Národním pedagogickým institutem České republiky a ZŠ Lesní. Následovala vyprodaná aula na Technické univerzitě v Liberci, která hostila přednášku mistra etikety Ladislava Špačka na téma „Etiketa ve zkratce“. Pro HR manažery a personalisty byl určen seminář HR POINT vztahující se k dopadům inflace na náborové strategie.

Tradiční části veletrhu EDUCA EXPO dominovala prezentace 59 středních, vyšších odborných, ale i vysokých škol a studijních oborů a více jak 50 firem a institucí z libereckého regionu s nabídkou volných pracovních míst. Vítězem kategorie TOP ŠKOLA se stala Doctrina – Podještědské gymnázium, s.r.o. a TOP FIRMOU je asphericon s.r.o.  

EDUCA EXPO zařadila do svého programu rovněž konferenci, nejen pro manažery, a to EDUCONFERENCI: s podtitulem „Za horizonty komfortu“ na téma „Pevná vůle“.

EDUCA VISIT nabídla studentům možnost nahlédnout přímo do zázemí vybraných firem a získat představu o uplatnění v oboru, ale i požadavcích ze stran firem.  Tato část EDUCA WEEKU je dlouhodobě velmi oblíbenou i proto, že se účastní nejen liberecké firmy, ale i firmy např. z Turnova či Frýdlantu.

Více než 4000 návštěvníků si vybralo z nabídky více jak 130 událostí a aktivit programu EDUCA KIDS a EVENT. Program EDUCA KIDS byl připraven speciálně pro mladší věkovou kategorii včetně možnosti využití slev a volných vstupů u partnerů programu.

„Děkuji za organizátorům EDUCA WEEK za skvělou akci pro podporu vzdělanosti na území Libereckého kraje. Jsem rád, že Liberecký kraj je partnerem hlavní části programu týdnu vzdělávání EDUCA EXPO. Letošní rekord v sobotní návštěvnosti liberecké Home Credit Arény, kde se EXPO konalo, svědčí o tom, že má smysl tuto akci i dále podporovat. Jsem rád, že návštěvníky zaujaly i nové programy EDUCA KIDS a EDUCA VISIT. A díky EDÚCA online budeme se zájemci o vzdělávání a pracovní místa ve spojení až do 1. března 2023,“ říká Dan Ramzer, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

Těším se na nové podněty a nápady na EDUCAWEEK 2022!

To, že se Liberec proměnil v město vzdělávání a pracovních příležitostí by nešlo bez spolupráce s Libereckým krajem, Úřadu práce České republiky, ale i všech ostatních partnerů, kteří se každoročně zapojují a jsou jeho součástí.

Rekordní EDUCA WEEK 2022 je za námi, ale pořadatelé už vyhlíží ten další.

Zdroj tiskové zprávy: Pavlína Tomisová, SFM Liberec, s.r.o.
Zdroj fotofrafií: Liberecký kraj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky