Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nejúspěšnějšími výrobky na Euroregion Tour 2012 byly polské uzeniny, drahé kameny z Jablonce n. N. a suvenýry z Liberce

26. 03. 2012

 

Třiapadesát výrobních subjektů z Česka a Polska se zúčastnilo třetího ročníku prodejní Výstavy regionálních produktu a suvenýrů, která se konala 22. až 24. března v prostorách jabloneckého Eurocentra v  rámci 12. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2012.

„Do soutěže o nejlepší výrobek se přihlásilo třicet pět vystavovatelů ve třech kategoriích a tak vybrat ty nejlepší nebylo vůbec jednoduché,“ poznamenala Lidie Vajnerová (ODS), statutární náměstkyně hejtmana LK, která byla rovněž členkou poroty.

V kategorii regionální potravinářské produkty získala 1. místo rodinná firma Zakłady Miesne – Niebieszczanscy Sp. J. z Polska, druhé Kozí farma Pěnčín, Josef Pulíček a třetí

PASIEKA NA MALINOWYM WZGÓRZU,C. A. Rzeszut.

Mezi  nepotravinářskými regionálními produkty byly nejlepší Šperky – drahé kameny Manfréda Lindnera z  Jablonce n. N., druhé skončily Dřevené hračky  Jiřího Jedličky a třetí Skleněné foukané figurky Karla Sobotky.

V kategorii suvenýry zvítězil Jan Cidrych z Liberce před P. H. „JARKO“, Jelenia Góra a Helenou Art. Čestné uznání obdržel Domov pro mentálně postižené v Liberci – Harcově.

Výstava se konala v rámci projektu Vytvoření sítě Kontaktních center Česko – Polské hospodářské spolupráce.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588