Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Několik set stolních tenistů bojovalo v Liberci a Jablonci o republikové vavříny

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 01. 2018 00:00

Sdílet článek

Začátek ledna patřil stolnímu tenisu. V městské sportovní hale v Jablonci nad Nisou a v hale míčových sportů v Liberci soupeřilo celkem 662 dětí na domácím republikovém šampionátu. Nejvíce se dařilo Monice Pařízkové, která vybojovala tři medaile. V libereckém dresu se představila téměř třicítka stolních tenistů, řada z nich si navíc vyzkoušela atmosféru celostátního turnaje prvně a převážně šlo o úspěšné debuty.

Monika Pařízková obsadila mezi mladšími žákyněmi ve dvouhře třetí místo a s Kateřinou Pisárovou z Rakovníka ovládly čtyřhru. O den později pak zazářily i mezi staršími dívkami, kde získaly stříbro.

Nejsilněji obsazenou kategorií byl dorost, který prezentovalo 222 hráčů a hráček. Mezi nimi se probojoval mezi nejlepších "šestnáctku" Martin Pařízek, který o postup do čtvrtfinále prohrál nešťastně 2:3 s hodonínským Růžičkou. O kolo zpět pak ztroskotal Michal Blinka na Františku Onderkovi. Mezi staršími žáky se rovněž do osmifinále prodral Štěpán Waldhauser. Monika Pařízková, ač ovládla těžkou skupinu i s 5. nasazenou Hrabicovou z Havířova, ztroskotala mezi elitní dvanáctkou na silné Andree Hnojské (KST Klatovy). Čtvrtou medaili přidal do liberecké sbírky Bohuslav Čermák, který ve čtyřhře nejmladších žáků spolu Jakubem Sivákem z Hostinného vybojovali bronz.

„Velmi rád jsem přijal pozvání zahájení bodovacího turnaje mládeže ČR ve stolním tenisu do jablonecké městské haly, kde se ve dvouhrách utkalo 222 hráčů. Mám vždy radost a pocit uspokojení, když se organizátorům podaří tak velkou a náročnou akci uskutečnit. Děkuji trenérům, organizátorům a rodičům za pomoc a samozřejmě přeji hráčkám i hráčům, aby je sport i nadále bavil,“ ocenil akci náměstek hejtmana Petr Tulpa.
SKST Liberec je tradičním pořadatelem ping-pongových akcí. V roce 2016 uspořádal v jablonecké hale bodovací turnaj mládeže a spolupořádal i mistrovství republiky dospělých. Dva turnaje zároveň koordinoval poprvé. „Měli jsme z toho trochu obavy, ale nakonec jsem s průběhem spokojen. Věřím, že jsme účastníkům připravili kvalitní podmínky a mám radost, že se nám sešla řada pozitivních ohlasů. Rádi se k nám vracejí i kvůli populárním plyšovým bílým tygrům, které nejlepší dostávají jako ceny. To už je taková naše tradice,“ zhodnotil průběh akce hlavní organizátor Martin Protiva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky