Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s. má nového generálního ředitele

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8612|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Odborná komise nedoporučila,  kvalifikovanou většinou žádného z přihlášených kandidátů na post generálního ředitele NsP. Žádný z uchazečů nenaplnil  představu,  jež má Rada Libereckého kraje coby  100% akcionář, nesoucí odpovědnost za řádné fungování a rozvoj NsP Česká Lípa a.s. na tuto funkci.

Dozorčí rada NsP vědoma si své  nedílné odpovědnosti před vedením Libereckého kraje,  občany Českolipska – klienty NsP a zaměstnanci NsP za řádné fungování nemocnice  převzala na svá bedra svoji odpovědnost s cílem odstranit dosavadní přechodný stav související s odchodem bývalého generálního ředitele Ing. Marcela Zhorného  a rozhodla se  jmenovat nové představenstvo NsP, které bude složeno ze zaměstnanců NsP, jenž tvoří její management.  Dále doporučila představenstvu podle organizačního řádu NsP jmenování MUDr. Petra Chmátala Ph.D. novým generálním ředitelem NsP, bez výběrového řízení, které  nesplnilo svůj účel.

Představenstvo následně na svém zasedání jmenovalo svého předsedu a místopředsedu. Předsedou představenstva nemocnice se stal MUDr. Petr Chmátal Ph.D. Místopředsedou pak Ing. Martin Říha, který bude současně zastávat funkci ekonomického a finančního ředitele, a to s účinností od 1. 9. 2009.

MUDr. Petr Chmátal Ph.D je zkušeným manažerem. Přichází z Ústřední vojenské nemocnice Praha kde zastával pozici náměstka ředitele. Do českolipské nemocnice přichází s cílem připravit projekt její modernizace a zvýšení kvality poskytované péče.        

 

Bc. Pavlína Bílková

Odbor komunikace a PR, tisková mluvčí

Nemocnice s Poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Purkyňova 1849, Česká Lípa 470 77

Tel.: +420 487 954 950

GSM:+420 739 500 448

e-mail: pavlina.bilkova@nemcl.cz

.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky