Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nemocnice s poliklinikou v České Lípě má nové představenstvo

       Nemocnice s poliklinikou v České Lípě má nové představenstvo

[31284|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/pred_2b486eb85a.jpg]

08. 04. 2009
[id:7838|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Předseda Dozorčí rady, která byla jmenována 18. 3. 09, radní Zdeněk Bursa představil dnes zaměstnancům nové Představenstvo NsP Česká Lípa, a.s., které bylo jmenováno k 7. 4. 2009. Oba předsedové výkonných orgánů společnosti k zaměstnancům promluvili a následně proběhla diskuse, které se aktivně účastnili všichni členové představenstva.

Zdravotníkům bylo představeno nové složení dozorčí rady a představenstva nemocnice, ve kterém zasedlo namísto pěti členů šest a předsedá mu dosavadní generální ředitel Marcel Zhorný. Podle jeho slov se nemocnice se musí především soustředit na optimalizaci a stabilizaci lidských zdrojů na jednotlivých pracovištích. K tomu mají také dopomoci závěry právě probíhajícího hloubkového auditu, které mají být známy během několika dnů. Poté má být vytipován také nový management českolipské nemocnice.

Vedle Předsedy představenstva Marcela Zhorného jsou členy představenstva místopředseda Jaroslav Kratochvíl, finanční náměstek nemocnice, primářka radiologie Hana Čerbáková, fyzioterapeutka Dana Šperlíková, náměstek ředitele jablonecké nemocnice Milan Trpišovský, který je v představenstvu už od března, a ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný, podle kterého mají krajské nemocnice v Liberci a v České Lípě mnohem více spolupracovat.

Předseda dozorčí rady a radní Libereckého kraje pro ekonomiku Zdeněk Bursa (ČSSD) ujistil přítomné, že změna transformace českolipské krajské nemocnice na neziskovou organizaci zatím není na pořadu dne.

Českolipská nemocnice je jednou ze dvou krajských nemocnic. Zařízení s 380 akutními lůžky a 120 lůžky následné péče slouží pro spádovou oblast, ve které žije téměř 110 000 obyvatel. V nemocnici pracuje 870 zaměstnanců, přibližně 100 z nich jsou lékaři. Loni hospodařila nemocnice s asi půlmiliónovým ziskem. Letošní hospodaření je navrženo jako vyrovnané. (s využitím Právo)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302