Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nepotřebné věci opět dostaly druhou šanci. Na kraji vytřídili 80 pytlů pro charitu

24. 03. 2023

Osmdesát pytlů napěchovaných oblečením, obuví, hračkami i potřebami pro domácnost. Takový je výtěžek dobročinné sbírky Dejme věcem druhou šanci, kterou již podeváté mezi svými zaměstnanci uspořádal odbor sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje. Nashromážděné dary si převzalo Dobrovolnické centrum ADRA CZ, které má pobočky v Liberci a České Lípě.

„Těší mne, že naši zaměstnanci již považují tuto událost za tradici a rok co rok ze svých věcí obětavě vytřídí to, co už sice sami nebudou potřebovat, ale přitom by to ještě mohlo posloužit někomu dalšímu. Sbírka je hodně populární a jsem tomu velmi rád,“ prohlásil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Počet pytlů není letos sice rekordní, i tak jde ale podle náměstka o velmi dobrý výsledek. „Nejvyššího počtu, sto deseti pytlů, jsme dosáhli v loňském roce, kdy propukl válečný konflikt na Ukrajině. Vážím si toho, že v nás zůstala schopnost prokázat solidaritu s těmi, kteří se v nelehkých časech ocitli na pomyslné životní křižovatce,“ dodal náměstek.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324