Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nizozemský veletrh cestovního ruchu v Utrechtu za účasti Libereckého kraje

Ing. Moravcová Iveta

  • 03. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7446|autor:Ing. Moravcová Iveta|email:iveta.moravcova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 589|mobil:|aktualizace:]

Ve dnech 13. 1. - 18. 1. 2009 se Liberecký kraj prezentoval na veletrhu cestovního ruchu Vakantiebeurs Utrecht v rámci expozice České republiky, kterou zajistila Centrála cestovního ruchu Czechtourism. Oblast Libereckého kraje byla prezentována i Sdružením Český ráj, Asociací Ještěd, městem Jablonec nad Nisou a regionem Krkonoše.                  

Veletrh Vakantiebeurs Utrecht patří k nejvýznamnějším veletrhům cestovního ruchu v Nizozemí. Partnerem letošního ročníku byla Sýrie. Veletrh navštívilo přes 140 000 návštěvníků během 6 dnů. Holanďanům patří ve statistikách návštěvnosti v Libereckém kraji 3. místo.

V letošním roce byla poprvé představena nová expozice České republiky. Expozice v sobě spojuje moderní prvky nové technologie jednalo se především o hudební kolonádu, i-bar a dotekovou plazma-obrazovku.

V úvodních dnech veletrhu převažovali mezi návštěvníky starší občané, kteří vyhledávali především tipy pro campingovou dovolenou. Liberecký kraj má speciálně pro tyto účely katalog kempů a bungalovů, který na tomto veletrhu zaznamenává největší úspěch. Mezi touto věkovou skupinou byl zaznamenán zájem o lehkou turistiku a  zájem o památky. O víkendu navštěvuje veletrh tradičně větší množství mladších lidí a rodin s dětmi. Velký zájem byl i o lyžování v LK – převážně v Krkonoších – Rokytnice nad Jizerou, Pec pod Sněžkou. Rodinám s dětmi byla doporučována dovolená v Českém ráji.  U této skupiny byl často zaznamenán dotaz na možnost pronajmutí si celého penzionu.

V nabídce propagačních materiálů na našem stánku nechyběly vedle Tipů na výlety v kraji a katalogů ubytování, zimních a letních map turistických regionů a kraje, také propagační materiály jednotlivých turistických regionů a měst a informace o webových turistických stránkách LK na portále www.liberecky-kraj.cz. Byla tak zajištěna komplexní informace o Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky