Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Noční oblohu nad Libercem rozzáří 1. prosince stovky horkovzdušných balónů

  • 27. 11. 2009 17:16

Sdílet článek

 

Podvečer plný překvapení a romantiky. Právě takovou atmosféru slibuje Krajská pobočka VZP pro Liberecký kraj a její partner, Krajské nemocnice Liberec. Společně uspořádají v úterý 1. prosince od 17 hodin na libereckém náměstí Dr. E. Beneše Mikulášskou nadílku.

Akce v dalších dnech pokračuje 2. 12. v Jablonci n. N.. na hrázi přehrady , 3.12. v České Lípě na louce před Kauflandem a 4. 12. v Turnově  Na Lukách, vždy od 17.00 hodin.

Kromě andělů a čertů, kteří budou asistovat u rozdávání dárků, účastníky čeká skvělý zážitek. Pracovníci VZP budou zdarma dospělým účastníkům rozdávat různobarevné horkovzdušné balóny. K obloze se vznesou s vánočním přáním, které návštěvnici připojí k obalu každého balónu.

„Během jediné hodiny se z náměstí před libereckou radnicí vznese na pět set přání. Chceme noční oblohu nad Libercem pokrýt pohyblivým kobercem barevných hvězd. Nic podobného krajské město zatím neprožilo,“ říká specialista marketingu a komunikace liberecké pobočky VZP Stanislav Šetina.

Pořadatelé museli požádat o spolupráci státní podnik Řízení letového provozu. Hromadný start balónů by totiž mohl za jistých okolností ohrozit letecký provoz nad městem.

Dárky a také horkovzdušné balóny obdrží rodiče s dětmi, a ti si samozřejmě mohou přivést na pomoc babičky a dědečky. Práce s balónem a otevřeným ohněm je určena hlavně pro dospělou populaci. Na dětech už zůstane jen příjemný okamžik vypustit mohutný válec s teplým vzduchem a vánočním vzkazem k obloze. Pozvání mají rovněž všechny zamilované páry nebo jednotlivci. Podmínkou je, aby se jeden z účastníků prokázal průkazem pojištěnce VZP.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky