Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nová Galerie XY v Semilech bude propagovat regionální umění i výrobky

Nová  Galerie XY v Semilech bude propagovat regionální umění i výrobky

[30963|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/galerie_4cd04deda3.jpg]

25. 03. 2009
[id:7741|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Semily mají další galerii. Galerie XY Sídlí v Husově ulici č. p. 122a vedle obrazů si zde návštěvníci mohou i zasurfovat na počítači.

„O zahajovací vernisáž se postaral Vladimír Komárek, který zapůjčil grafiky a pár dosud nevystavených olejomaleb z pozůstalosti po svém otci. Za což mu mnohokrát děkujeme,“ uvedl starosta města Jan Farský.

Ve spolupráci se sdružením Český ráj tu město a Galerie také zahájily propagaci a prodej řemeslných a potravinářských výrobků s označením Regionální produkt Český ráj.

„Každý měsíc bude probíhat nová výstava výtvarného umění, jejíž zahájení bude vždy první sobotu v měsíci od 16: hodin. Na měsíc duben je připravena společná výstava Petra a Pavla Vašíčkových, sourozenců z Mnichova Hradiště,“ uvedla za provozovatele Kateřina Jínová.

Nově je pro hosty galerie zřízen přístup k internetu.  Nad šálkem dobré kávy nebo čaje si zde může zasurfovat každý, kdo si přinese vlastní notebook nebo zde máme jeden k zapůjčení.

Po celou dobu letních prázdnin připravují galeristé ve spolupráci se sdružením Český ráj, Pátky na Semilsku. V rámci této akce budou probíhat workshopy a naši návštěvníci se budou moci seznámit s tradičními řemesly nejen pasivně, ale také aktivně.

„A jak si chceme vydělávat na chleba? Vedle všech těchto aktivit nabízíme služby návrháře-designéra, a to v oblasti interiérů a grafiky. Jsme schopni připravit kompletní "corporate identity" (firemní identita - grafický manuál obsahující logo, vizitky, hlavičkový papír, apod.), jakékoliv propagační materiály, návrhy i realizace upomínkových předmětů. V podstatě cokoliv dle individuálních požadavků zákazníka. Rádi poradíme každému, kdo chce mít nápaditý byt, nebo kancelář. Můžeme zde navrhnout i zrealizovat interiér stylově a harmonicky sladěný,“ popsal. druhý z majitelů Lukáš Dlouhý.

„Jak vidíte, náš záběr je opravdu velmi široký a máme co nabídnout. Doufáme, že si k nám najde cestu co nejvíce příznivců umění a designu, ale i všichni ostatní,“ dodal.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302