Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nově jmenovaní ředitelé převzali dekrety a vstoupili do šestiletého funkčního období

03. 08. 2018

Nově jmenovaní ředitelé, kteří byli vybráni v letošních konkurzech, převzali své jmenovací dekrety a odstartovali tak své šestileté funkční období. Celkově proběhly tento rok konkurzy na ředitelské posty na 32 školách a školských zařízení. Zcela nové vedení bude mít Gymnázium Jilemnice,  SPŠ textilní Liberec, ISŠ Semily, SŠ Lomnice nad Popelkou, ZŠ Tanvald a DD Frýdlant. V ostatních šestadvaceti školách obhájili své posty stávající ředitelé.

V letošním roce byly plošně vyhlášeny konkurzy do 32 škol a školských zařízení z důvodu ukončení šestiletého funkčního období stávajících ředitelů. „Konkurzy ukázaly, že je dobré provést po šesti letech určitou rekapitulaci chodu školy, splněných úkolů a vytyčit si úkoly nové. I sami ředitelé přiznali, že příprava ke konkurzu je přivedla k úvahám o tom, kam chtějí školu směřovat a jakým způsobem ji dál vést. Už jen tímto jsou konkurzy přínosem jak pro jejich práci, tak pro školy samotné,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Úplně noví ředitelé nastoupili ve středu 1. srpna 2018 do šesti příspěvkových organizací resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Na Gymnáziu a Střední odborné škole v Jilemnici nahradí po sedmi letech PaedDr. Václava Hartmana jeho dosavadní zástupce Mgr. Daniel Martinek, LL.M.

Ve Střední průmyslové škole textilní v Liberci vystřídá po šesti letech Mgr. Petra Luksche garantka odborných předmětů paní Ing. Jana Kočí.

Semilech povede Integrovanou střední školu dosavadní zástupce Ing. Bc. Petr Holubička, kterému předal po devíti letech štafetu Mgr. Jiří Malý.

Ředitel Střední školy Lomnice nad Popelkou PaedDr. Lubomír Charousek předá po 15 letech ve funkci školu svému dosavadnímu zástupci Mgr. Václavu Šimůnkovi.

Základní školu Tanvald povede Mgr. Jan Kulhánek, dosavadní učitel na ZŠ Rýnovice, který převzal štafetu od Mgr. Luďka Špráchala po jeho 23 letém vedení školy.

A na závěr Dětský domov ve Frýdlantu přebírá po šesti letech od Mgr. Šárky Blechové paní Mgr. Věra Dunajčíková, která tuto instituci řídila v letech 1990 – 2003. Od roku 2003 vedla Základní školu, Základní uměleckou školu a Mateřskou školu Frýdlant.

„V Jilemnici, Semilech, Lomnici nad Popelkou a Tanvaldu odchází dosavadní ředitelé do zaslouženého důchodu. Jsem rád, že se nám podařilo jmenovat jejich nástupce, kteří školy již znají a mohou tak plynule navázat na dosavadní činnost,“ dodal Petr Tulpa.

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 606781410