Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové ředitele mají liberecká knihovna a galerie i turnovské muzeum

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 10. 09. 2020 17:13
  • Kultura
  • Sociální

Sdílet článek

Noví ředitelé povedou Oblastní galerii a Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci, stejně jako turnovské Muzeum Českého ráje. Vzešli z výběrových řízení a jejich jmenování do čela krajských příspěvkových organizací schválila rada kraje.

Jana Randáčka ve vedení Oblastní galerie nahradí od 1. listopadu 2020 Pavel Hlubuček, Vladimíru Jakouběovou nahradí k 1. lednu 2021 Jan Prostředník a namísto Blanky Konvalinkové bude od 1. dubna 2021 řídit Krajskou vědeckou knihovnu Dana Petrýdesová.

Jan Randáček odchází od 1. listopadu jako národní expert pro umělecké sbírky Evropského parlamentu. Vladimíra Jakouběová a Blanka Konvalinková rezignovaly na své funkce po úspěšných letech práce pro Muzeum Českého ráje v Turnově a Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci a odcházejí na zasloužený odpočinek.

„Chci poděkovat oběma ředitelkám i panu řediteli za to, že skvěle vedli naše organizace. Za roky jejich působení zaznamenaly všechny výrazný posun. Oblastní galerie se přestěhovala do bývalé budovy Lázní a je dnes respektovanou galerií nejen u nás v kraji, ale daleko mimo něj. Krajská vědecká knihovna je vynikajícím způsobem vedená organizace, která následuje moderní trendy v knihovnictví a má skvělou pověst. Do Muzea Českého ráje nově přijíždějí lidé od nás i ze zahraničí do nové horolezecké expozice, ale také obdivovat mnoho let systematicky budovanou sbírku šperků a drahých kamenů,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Noví ředitelé to nebudou mít snadné. Nastupují do stabilizovaných organizací a Liberecký kraj očekává, že budou pokračovat ve stopách svých předchůdců, ale také, že je posunou zase o kus dál.

„Vím, že všichni odcházející ředitelé předají svým nástupcům i plány, které měli do budoucna a ti na nich budou dále pracovat. A jsem si jistá, že ze dne na den neopustí kulturní stánky, které řídili a mají k nim silné pouto. Těším se, že je budu potkávat i nadále na kulturních akcích v kraji,“ dodala Vinklátová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky