Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové služby v Břízkách okusí jako první rakouští lyžaři

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 02. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:7514|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler dnes slavnostně přestřihl symbolickou pásku dostavěného a zrekonstruovaného Hotelu Břízky v Jablonci nad Nisou, když zde  Společnost Hotel Břízky dokončila realizaci projektu "Rozšíření areálu Hotel Břízky pro zajištění komplexních služeb cestovního ruchu".

„Tento projekt byl částečně financován v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod, jehož součástí je i Liberecký kraj. Z 20 miliónů korun šlo z fondů Evropské unie na tento projekt 60 procent těchto finančních prostředků, tedy 12 miliónů korun, uvedl hejtman.

„Jsem rád, že už tak kvalitní služby budou ještě širší a kvalitnější a budou v oblasti rozvoje cestovního ruchu přínosem pro město i pro celý Liberecký kraj,“ doplnil.

Podle majitele hotelu Josefa Vorla šéfa V rámci projektu došlo k rozšíření hotelu na 65 míst, tedy o

6 dvoulůžkových pokojů, vznikl nový konferenční sál s celkovou kapacitou cca 70 až 90 míst, který je plně vybaven nejmodernější technikou ovládanou centrálním pultem. Stávající sál byl vybaven interaktivní tabulí (Active Board) se systémem elektronické tužky, kterou mohou využívat jak trenéři nejrůznějších sportů, tak například i školitelé manažerů a podobně.

Dále došlo k rekonstrukci a propojení ekologického vytápění hotelu pomocí tepelných čerpadel a solárních kolektorů. Zajímavostí je, že například v novém sále je topení umístěno ve stropech, což umožňuje rychlé  a úsporné vyhřátí místnosti.

„Navíc byl v rámci projektu za tři milióny korun vyměněn v tenisové hale koberec na kvalitní DLW – ATP,“ připomněl majitel hotelu.

Před dokončením je i technické zázemí, které bude sloužit jak pro údržbu hotelu tak pro servis zařízení sloužících k údržbě běžeckých tratí, travnatých ploch hřišť a ostatních sportovišť.

„Přepokládáme, že zde ještě vybudujeme 250 metrů dlouhou sjezdovku, zejména pro děti, takže zde budou umístěny i stroje na úpravu sněhu,“ prozradil Josef Vorel s tím, že jedni z prvních návštěvníků, kteří si vyzkoušejí nové prostory a zařízení hotelu budou členové lyžařské reprezentace Rakouska, jež zde bude ubytována od12. února po celou dobu Mistrovství světa v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky